Activiteitenagenda

Inspiratiesessies

Regelmatig geef ik – bij voldoende aanmeldingen – kleinschalige inspiratiesessies. Ik praat je dan bij over een specifiek thema rondom gezondheid, voeding, beweging en leefstijl. De sessies hebben steeds een ander thema. De groepjes zijn klein (maximaal 6 personen) zodat er voldoende ruimte is voor interactie, vragen en het uitwisselen van ervaringen.

Deze sessies worden gehouden op een doordeweekse avond (van 19.30 tot 21.00 uur) in mijn praktijk (karekiet 7 in ‘s-Hertogenbosch). Deelname kost € 10,00 per persoon (inclusief koffie/thee).

Lijkt je dit leuk? Mail me dan dat je interesse hebt, dan zorg ik ervoor dat je de eerste bent die weet wanneer de volgende sessies worden gehouden. Zo weet je zeker dat je er bij kunt zijn als je dat wilt.

Ik hoop je op een van deze bijeenkomsten te mogen ontmoeten.

hartegroet,

Chantal


Inspiratiesessie ‘Ontdek wat jouw voedt – de kracht van voeding’

Donderdag 13 juni 2019: 19.30 – 21.00 uur

Wat gaan we doen?

 • Ontdekken wat de verschillende nutriënten in voeding zijn en waarom het belangrijk is daar iets van te weten
 • Leren inschatten of een gerecht voldoende voeding/energie geeft
 • Leren hoe je een voor jou voedend dagmenu kunt maken

Kortom: we gaan anders kijken naar voeding. Je krijgt volop informatie en uiteraard handvaten om daarna lekker zelf aan de slag te gaan.

Meedoen? Meld je dan snel aan door mij een berichtje te sturen!


Inspiratiesessie ‘Voor jezelf zorgen bij stress’

Woensdag 8 mei 2019: 19.30 – 21.00 uur

Ontspannen…. dat klinkt eenvoudig. Helaas is het voor veel mensen helemaal niet zo makkelijk. Dat is eigenlijk heel erg logisch, want de eisen die onze ‘moderne’ leefstijl aan ons stelt, passen namelijk niet zo goed bij wat ons ‘oeroude’ lichaam nodig heeft om in balans te zijn en goed te functioneren.

Wat gaan we doen?

 • Leren wat stress is en hoe je lichaam erop reageert.
 • Waarom het zo vaak mis gaat met onze stressreactie en dat dit uiteindelijk kan leiden tot ziekte.
 • Hoe je jezelf met behulp van voeding, beweging en veranderingen in je leefstijl kunt ondersteunen in tijden van stress zodat je weer meer en beter kunt ontspannen.

Na het volgen van deze inspiratiesessie begrijp je je lichaam echt veel beter en kun je gezondere keuzes maken voor jezelf in stressvolle tijden.

Deze sessie wordt meer gegeven in de vorm van een lezing. Dat heeft te maken met het onderwerp. Gelukkig blijft er door het kleine aantal deelnemers meer dan genoeg ruimte over om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Kortom, ook deze sessie zal een interactieve avond geven.

Meedoen? Meld je dan snel aan door mij een berichtje te sturen!


Workshop ‘Stress aanpakken met voeding, leefstijl en lichaamstechnieken’

Donderdag 20 juni 2019: 19.30 – 21.30 uur. Prijs: € 22,50 p.p.

Afwijkende lokatie: De Vutter 15 in Engelen (‘s-Hertogenbosch)

Heel veel mensen hebben dagelijks last van (teveel) stress. Ze staan altijd ‘aan’ en kunnen niet meer ‘uit’. Dat heeft deels te maken met de eisen die onze ‘moderne’ leefstijl aan ons stelt. Deze passen helaas niet zo goed bij wat ons ‘oeroude’ lichaam nodig heeft om in balans te zijn en goed te functioneren. Gelukkig kun je zelf heel veel doen om je weerbaarheid tegen stress te verhogen. Daar gaat deze workshop over.

Wat gaan we doen?

 • Leren wat stress is en hoe je lichaam erop reageert.
 • Waarom chronische stress kan leiden tot ziekte.
 • Welke voeding, beweging en gedrag (leefstijl) ondersteunend is in tijden van stress en je helpen meer en beter te ontspannen.
 • Simpele maar krachtige oefeningen leren die helpen om snel en eenvoudig stress los te laten en je lijf in de ruststand te zetten.

De oefeningen die we tijdens deze workshop leren worden ons uitgelegd en voorgedaan door Ontspanningstrainer, wandelcoach en Psychomotorische therapeut Georgette Mulder.  Zij heeft een praktijk voor stressmanagement en psychomotorische therapie. Neem gerust een kijkje op haar website!

Iedereen kan aan deze oefeningen meedoen en je hebt er niets bijzonders voor nodig. Je hoeft geen sportkleding aan te doen, maar iets aan hebben dat comfortabel zit is fijn voor de oefeningen.

Meedoen? Meld je dan snel aan door mij een berichtje te sturen!


Workshop ‘Gezonde botten voor een gezond lichaam’

Datum en prijs volgt zsm

Een workshop waarin je met verbazing zult ontdekken dat je botten echt in dienst staan van je hele lichaam. Je leert hoe je zo goed mogelijk voor je botten kunt zorgen en dat gaan we ook meteen ervaren met Critical alignment yoga. De yoga wordt gegeven door Yoga docente en TRE-provider Mireille Greijmans van Yoga zonder Poeha. Op haar website lees je meer over Critical alignment yoga en TRE.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026