Voor zelfbewuste, hoger opgeleide, ondernemende vrouwen

Het Gezonder, energieker en beter in je vel traject

Jouw darmklachten of auto-immuunziekte onder controle

Je bent klaar voor de oplossing. De tijd van proberen om je symptomen weg te krijgen is voorbij. Je wilt je klachten aanpakken bij de bron, aan de oorzaak ervan werken, want je voelt diep van binnen heel goed dat alleen zo een blijvende oplossing kan ontstaan. 

Je weet als je eerlijk bent ook, dat jouw klachten niet op zichzelf staan. Dat het tijd is om te kijken naar het geheel: je lijf, je ziel en je leven. Omdat dit met elkaar samenhangt en effect heeft op hoe het met je gaat. Je bent toe aan een integrale, holistische aanpak waarin jij als mens centraal staat. 

Het Gezonder, energieker en beter in je vel traject voor zelfbewuste, hoger opgeleide, ondernemende vrouwen is zo’n complete aanpak. In dit traject werken we samen 1-op-1 aan jouw gezondheid. Aan alles wat daarbij komt kijken. In jouw tempo, op een manier die bij jou past en die aansluit bij jouw leven. Live of online net wat voor jou goed voelt. Met mij als jouw coach en partner op weg naar een betere gezondheid voor jou.

 • Ik onthul je hoe je lijf werkt, zodat jij precies snapt waarom je klachten hebt en hoe je die met voeding, beweging, leefstijl en voedingssupplementen aanpakt.
 • Je ontdekt wat jou voedt (en dat gaat over meer dan alleen eten).
 • We leggen een stevig fundament onder jouw gezondheid. Niet alleen voor nu, maar ook voor de rest van jouw leven.

Het gevolg is dat jij de regie over je gezondheid terugkrijgt, resultaten gaat zien, je energieker gaat voelen, prettiger in je lichaam zit en daardoor meer leuke dingen kunt doen. Hoe fijn is dat?

Krijg jij hier vlinders van in je buik? Voel jij een diepe, volmondige JA op wat je nu leest? Dan ga ik met alle liefde en plezier met je aan de slag.

Herken je dit?

 • Je hebt al jaren last van gedoe in je ontlasting en spijsvertering. Je voelt je meer dan eens opgeblazen, een beetje misselijk en je buik voelt onrustig of gevoelig aan. 
 • Je hebt hele wisselende ontlasting: de ene keer dun en de andere keer juist heel hard. Vaak is het plakkerig en heb je flink wat wc papier nodig. Het is zelden een mooie bruine sigaar, om over de geur ervan nog maar niet te spreken. 
 • In de loop van de tijd zijn er andere klachten bijgekomen. Je zit niet meer zo lekker in je vel. Misschien heb je zelfs wel een auto-immuunziekte ontwikkeld zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa of een andere auto-immuunziekte. Je vraag je steeds vaker af of het nog eens ophoudt of in ieder geval wat minder kan. 
 • Je hebt door dit alles ook fors last van vermoeidheid. Regelmatig lukt het daardoor niet om allerlei leuke dingen te ondernemen en daarvan te genieten. 
 • Al met al weet je dat het zo niet langer kan. Je weet dat je NU iets zult moeten gaan doen om dit aan te pakken, omdat het echt niet vanzelf beter zal gaan.
 • Je wilt heel graag aan de slag om je beter te voelen en bent bereid om daar nu tijd en ruimte voor vrij te maken. Het is tijd om in jezelf en in jouw gezondheid te investeren.

Wat nu als het zo niet hoeft te zijn?

De meeste vrouwen gaan er vanuit dat het normaal is dat ze lichamelijke klachten hebben die maar niet overgaan. Of dat ze gaandeweg hun leven een chronische aandoening zoals een auto-immuunziekte ontwikkelen. Misschien doe jij dat ook wel. En ik snap dat wel. Je ziet het namelijk bij de vrouwen in je omgeving en krijgt van je arts te horen dat je met je klachten moet leren leven. Juist bij darmklachten zoals prikkelbaredarmsyndroom of een auto-immuunziekte zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa is dat helaas nog vaak de boodschap.

Maar wat nu als het zo niet hoeft te zijn? Is het nou werkelijk zo dat alle vrouwen chronische klachten hebben waar niks aan te doen is?

Ik zie in mijn praktijk natuurlijk vooral vrouwen met klachten waar ze al jaren last van hebben, maar ik zie ook bij hen dat het allemaal anders kan. Als we samen aan de slag gaan en het lichaam geven wat het nodig heeft.

Dan zie ik darm- en spijsverteringsklachten verdwijnen. Ik zie vrouwen die weer lekker kunnen eten en elke dag zonder problemen naar het toilet kunnen. Ook als er sprake was van prikkelbare darmen of auto-immuunziekten zoals bijvoorbeeld de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa.

Deze vrouwen kunnen weer zonder gedoe in hun lijf sociale dingen ondernemen en genieten daarvan. Ze zitten lekker in hun vel en zijn daardoor zelfverzekerder en voelen zich vrijer, fitter, vitaler en lichter. Ze hebben de meeste dagen bakken vol energie en merken aan alles dat het veel beter met hen gaat. 

Hoe fijn zou het zijn als jij tot die groeiende groep vrouwen gaat horen?

Wat gaan we doen?

Vaak wordt er bij darm-, autoimmuun- en energieklachten alleen gekeken naar de darmen. Daar wordt dan wat aan gedaan en de rest van het lijf krijgt nauwelijks aandacht. Deze aanpak helpt meestal maar gedeeltelijk of tijdelijk. Dat is zonde, want dan moet je later weer met je klachten aan de slag.

Ik streef naar een blijvende oplossing voor jouw klachten. Daarom kijken we in het traject naar jou als mens, compleet met alles daarbij hoort. Darm- en spijsverteringsklachten, een autoimmuunziekte of een gebrek aan energie staat namelijk nooit op zichzelf. We pakken jouw klachten dus op een holistische en complete manier aan.

Dat betekent dat we in een periode van ruim zes maanden stap voor stap de oorzaak van jouw klachten aanpakken. Op een manier die bij jou past en met mij als jouw persoonlijke coach.

Het gevolg is dat jij je weer prettig gaat voelen in je lijf. Dat je meer energie krijgt. Dat klachten afnemen of verdwijnen. En vooral dat je weer die dingen kunt ondernemen waar je hart zo blij van wordt. Zonder zoveel gedoe in je lijf.

In het traject besteden we aandacht aan:

 1. de spijsvertering & darmen: dé basis van jouw gezondheid. We zorgen dat dit goed gaat lopen. Hierdoor kun jij niet alleen lekker eten zonder opgeblazen gevoel, maagklachten, buikgerommel en slechte ontlasting, maar kan je lijf ook herstellen.
 2. de energiehuishouding: wat is er nodig om meer dan genoeg energie te hebben, zowel fysiek als mentaal? Daar gaan we mee aan de slag zodat jij weer bakken energie hebt.
 3. de hormoonhuishouding: hormonen sturen je hele lijf aan. Ze regelen hoe je met stress omgaat, wanneer je honger hebt en verzadigd bent, of je lekker kunt slapen en uiteraard hoe je cyclus verloopt en hoe je door de overgang gaat. We gaan zorgen dat ze niet langer tegen je werken maar juist voor je gaan werken.
 4. je brein: een hoofd dat het gewoon weer goed doet. Zodat jij je kunt concentreren, iets goed kunt onthouden, lekker in je vel zit en dingen kunt loslaten. Wat is er voor nodig dat jij dit weer kunt?
 5. je slaap: kwalitatief goede slaap is essentieel voor herstel. Daarom zorgen we er ook voor dat je dat weer zo goed mogelijk gaat doen.

Door met deze 5 elementen aan de slag te gaan, passen alle puzzelstukjes straks goed in elkaar en gaat het voor jou wel werken!

Op basis van deze 5 elementen ontstaat een maatwerkplan. Een plan helemaal afgestemd op jou, jouw klachten en jouw levensfase. Ik zorg ervoor dat het plan voor jou praktisch en toepasbaar is. Zo kun jij het ook echt gaan doen. En loop je vast of weet je even iets niet? Dan ben ik er voor je om jouw vragen te beantwoorden en je weer vlot te trekken. Zo kun jij blijven doen wat er nodig is om resultaten te behalen. 

In het plan krijg je concrete en heldere voedingsadviezen met voeding die je makkelijk kunt vinden, zowel online als in een winkel bij jou in de buurt. Je krijgt heel gericht advies welke supplementen je moet nemen, waar je die kunt kopen en wanneer en hoe lang je die moet innemen. Ook kijken we naar hoe jij goed kunt ontspannen en welke manier van bewegen het beste bij jou past (en dat is lang niet altijd sporten). Ook hier zorg ik ervoor dat het praktisch haalbaar is voor jou in jouw leven.

Op deze manier kan jouw ultieme oplossing ontstaan. Een oplossing die blijvend is!

Wat krijg je ervoor?

🍏 zes sessies waarin jij centraal staat

We starten met een uitgebreide sessie van (maximaal) 1,5 uur. Hierin brengen we alles dat van belang kan zijn voor jouw gezondheid in kaart. Zo zie jij, misschien wel voor het eerst, hoe alles wat je me vertelt samenhangt met de klachten die je nu hebt. Dat is een hele krachtige eye-opener en startpunt voor herstel!

Je krijgt in deze eerste uitgebreide sessie dus inzicht in hoe jouw klachten zijn ontstaan.

Hierna volgen maximaal vijf sessies van (maximaal) 45 minuten. Hierin gaan we stap voor stap aan een oplossing voor jouw klachten werken; een oplossing die voor jou het beste past. Ik leer je wat er nodig is om jouw lichaam richting herstel te krijgen.

Een belangrijk onderdeel van de sessies is ‘deep learning’. Dit houdt in dat ik je uitleg hoe dingen werken in je lijf. Vaak maak ik daarbij tekeningen met uitleg. Deze krijg jij mee naar huis om later nog eens te bekijken. Op deze manier ga jij echt snappen wat er aan de hand is en ga je zien, hoe jij dat het beste kunt aanpakken met je voeding, beweging en leefstijl. Uiteraard help ik je daarbij en krijg je de info die daarvoor nodig is.

Een oplossing kan pas ontstaan als je hersenen het snappen, daarom besteden we bij elke sessie aandacht aan ‘deep learning’.

🍏 na elke sessie het advies op de mail

Na afloop van elke sessie ontvang je van mij een uitgebreide e-mail met daarin het advies voor de komende periode. Zo kun je rustig nalezen welke voedingsmiddelen je mag gaan eten voor jouw herstel en wat goed is om te doen qua beweging en leefstijl. Daarnaast schrijf ik voor je op welke supplementen ik adviseer, waar je die met korting kunt kopen, wat de dosering daarvan is en op welk moment op de dag je ze het beste kunt innemen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

En heb je tussen de sessies door een korte vraag? Dan mail je me gewoon en help ik je even verder.

🍏 het bestuderen van jouw dossier is inbegrepen

In het traject ontdekken we samen een hele hoop over jouw gezondheid. Ik bestudeer al deze informatie en eventuele beschikbare recente onderzoeksresultaten van je arts om tot de beste aanvliegroute van jouw klachten te komen.

Ook als er gaandeweg nieuwe informatie van andere behandelaren beschikbaar komt, dan bestudeer ik die voor je en neem ik wat ik hieruit ontdek mee in mijn aanpak.

De tijd die ik hiermee bezig ben is opgenomen in het traject.

🍏 10% korting op het merendeel van de supplementen die ik adviseer

Ik maak in het traject gebruik van hoogwaardige kruiden- en voedingssupplementen. Op de meesten daarvan krijg je 10% korting op de aanschafprijs.

Uiteraard bepaal jij of je hiervan gebruik wilt maken of dat je de aanbevolen supplementen elders koopt.

🍏 “I’ve got your back”, ook na afloop van het traject

Na afloop van het traject zit jij als het goed is een heel stuk lekkerder in je vel en heb je fors minder (of misschien wel geen) klachten. Voor mij is het super belangrijk dat dit zo blijft en dat jij de positieve ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt in het traject ook daarna kunt vasthouden. Daarom mag je me tot 3 maanden na afloop van het traject mailen als je in die periode toch nog ergens tegen aanloopt.

Is het iets kleins, dan bellen we even kort en help ik je op weg. Is het toch nog niets groters? Dan plannen we een extra (losse) sessie in. Uiteraard weet jij dan op voorhand wat de extra kosten daarvan zijn.

* Op het traject zijn de algemene voorwaarden van Van appel tot zeekraal van toepassing. Die kun je hier alvast inzien.

Aan het einde van dit traject:

 • Zitten de meeste van mijn klanten weer lekker in hun vel en hun klachten, zelfs die waarvan ze dachten dat er niets aan te doen was, blijken verdwenen of zijn veel minder geworden. En dat geldt zeker ook bij auto-immuunziekten!
 • Is de spijsvertering en ontlasting van mijn klanten meestal fors verbeterd. Hun buik is rustig(er) en reageert veel beter op wat ze eten.
 • Kunnen mijn klanten weer regelmatig naar het toilet en hebben daar geen omkijken meer naar. De ontlasting ruikt weer gewoon naar poep en wc papier is handig maar geen bittere noodzaak meer.
 • Hebben mijn klanten een voedingspatroon en leefstijl die bij hen past en kunnen ze weer zonder gedoe in hun lijf genieten van lekker eten en ondernemen ze weer van alles.
 • Heeft het merendeel van mijn klanten meer dan genoeg energie om erop uit te gaan en genieten daar weer van.
 • Voelen mijn klanten ook op andere vlakken in hun leven veel beter wat hen wel of niet voedt. Ze kunnen zich daardoor weer focussen op wat zij echt belangrijk vinden.

Zij gingen je voor en dit is wat ze erover zeiden:

Veel gestelde vragen/opmerkingen over dit traject

Het traject is voor alle zelfbewuste, hoger opgeleide, ondernemende vrouwen die al jaren, niet-levensbedreigende klachten hebben zoals:

 • spijsverteringsklachten: brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, voedingsintoleranties en andere ongemakken van het verteren van je eten
 • darmklachtenobstipatie, diarree, prikkelbare darm (spastisch colon/darm), de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa
 • auto-immuunziekten: ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, Hashimoto, Graves, Reumatoïde artritis en vele anderen
 • vermoeidheidsklachten: onvoldoende energie, burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom,
 • stressklachtenonrust in je hoofd, moeite met ontspannen, altijd ‘aan’ staan, slaapproblemen, burn-out
 • allergische klachten: allergieën, hooikoorts, voedingsintoleranties, eczeem en andere huidklachten,
 • schildklier- en andere hormoonklachten: een trage schildklier (hypothyreoïdie), de ziekte van Hashimoto, PMS, PCOS, endometriose, overgangsklachten.

Het traject is NIET geschikt voor mensen met (een verleden) van kanker, ernstige hart- en vaatziekten, acute botbreuken of andere (acute of levensbedreigende) aandoeningen waarvoor behandeling door een arts of specialist noodzakelijk is.

Dat hangt er een beetje vanaf. Om met succes te kunnen deelnemen aan dit traject is het op zich niet nodig dat je vlees eet. Het is wel heel helpend als je in ieder geval met enige regelmaat iets van (zee)vis en eieren eet. Wil je dat echt niet, dan kunnen we kijken of we door de inzet van extra voedingssupplementen voldoende resultaat kunnen krijgen.

Het echt goed aanpakken van een autoimmuunziekte is niet mogelijk op een vegetarisch of veganistisch voedingspatroon. Dagelijkse inname van dierlijke eiwitten in de vorm van minimaal vis en eieren is dan essentieel.

Natuurlijk kan dat! Bel of mail me even, dan plannen we een kennismakingsgesprek in. Als je me mailt, geef dan ook je telefoonnummer door, zodat ik je kan bellen om de afspraak te maken.

Ik bied geen losse sessies aan. Dat doe ik bewust. Ik kan je namelijk met een losse sessie niet bieden wat jij nodig hebt. De mensen met wie ik werk en voor wie dit traject bedoeld is hebben al jaren last van vaak een groot aantal klachten. Die zijn meestal over een langere periode geleidelijk ontstaan. Het oplossen van dit soort klachten vraagt tijd en een integrale aanpak. Dat lukt niet in een of twee losse sessies. Ik vind het belangrijk om met mijn klanten, en dus ook met jou, echte en blijvende veranderingen te bereiken, daarom werk ik alleen met een traject.

Het traject is afgestemd op de stappen die echt nodig zijn om een goed resultaat te kunnen behalen. Maar ieder mens is uniek. Dus mocht het zo zijn dat jouw lijf zo goed reageert op wat we in het traject doen, dat we met iets minder sessies toe kunnen, dan hebben we het daar samen over.

Mocht je een of twee sessies over hebben, dan kun je die bijvoorbeeld gebruiken als start voor mijn borgingstraject. In dat traject zorg ik er samen met jou voor dat je nieuwe manier van eten en leven stevig veranderd blijft. Zo kun jij deze makkelijk vasthouden, ook als het leven van alle dag je dat misschien even wat lastiger maakt.

Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jouw klachten meer tijd vragen om tot een oplossing te kunnen komen dan gemiddeld. Als dat zo is, dan bespreek ik dat tijdig voor het aflopen van het traject met je. Dan doe ik je ook een voorstel voor het aantal sessies dat ik verwacht dat je meer nodig hebt en welke extra investering dat van jou vraagt. Jij kunt dan kiezen om deze extra investering aan te gaan of na het afronden van het huidige traject te stoppen.

Mijn ervaring is dat mensen die het traject volledig zelf betalen veel betere resultaten behalen dan mensen die gebruik maken van de vergoeding door de zorgverzekeraar. Dat komt omdat deze eerste groep echt 100% bereid is om in zichzelf te investeren. Bovendien vinden ze het heel erg fijn dat het een traject is, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Deze vrouwen gaan volledig en onvoorwaardelijk voor het traject omdat het zo waardevol voor hen is. Ze vinden het niet belangrijk of het wel of niet vergoed wordt. De vraag is dus vooral: hoe is dat voor jou?

Een zorgverzekeraar vergoedt overigens maar een zeer beperkt bedrag en de voorwaarden die zij daaraan verbinden wisselen nog al eens. Ga er dus vanuit dat je geen vergoeding krijgt en mocht dat toch zo zijn, dan is het mooi meegenomen.

De lengte van het traject hangt enigszins af van de klachten waarmee je bij mij komt. Sommige dingen vragen meer tijd en ruimte om te herstellen dan andere. De lengte hangt ook af van het tempo waarin jij aan de slag gaat met de dingen die we inzetten. Het traject duurt in ieder geval maximaal 9 maanden. Vaak is de tijd tussen de sessies in het begin van het traject korter (meestal elke 4-6 weken) dan verderop in het traject (dan kan er soms wel 2 maanden tussen zitten).

Voedingssupplementen zijn een belangrijk onderdeel van het traject. In mijn ervaring met klanten hebben ze een geweldige therapeutische waarde en geven ze vaak heel snel mooie resultaten.

Als je geen voedingssupplementen wilt nemen, dan kunnen we zien hoeveel je alleen met voeding, beweging en leefstijl kunt bereiken. Het kost dan meestal wel meer tijd voor je resultaten gaat zien en het resultaat is – in mijn ervaring – nooit zo volledig als je kunt bereiken als je wel voedingssupplementen neemt.

Ja, dat kan. Bedenk je dan wel dat zorgverzekeraars dat mogelijk niet vergoeden.

Ik werk niet met apparatuur om dit te meten. Meestal geven symptomen mij voldoende aanknopingspunt om te zien welke stoffen iemand tekort komt. Wel kan ik, tegen betaling, bloedonderzoeken inzetten om bijvoorbeeld vitamine B12 of D te laten meten. Dat kan meestal met behulp van een vingerpriktest die je thuis zelf afneemt en aan het laboratorium opstuurt. Je kunt er hier meer over lezen.

Ik werk met particuliere laboratoria samen waarmee ik een groot aantal bloed- , speeksel-, urine- en ontlastingsonderzoeken kan laten doen. Sommige bloedonderzoeken kunnen met een vingerpriktest, andere bloedonderzoeken worden afgenomen bij een prikpunt zo dicht mogelijk bij jou in de buurt. Meestal is dat binnen een straal van 15 minuten auto rijden. De overige onderzoeken kun je thuis doen en dan stuur je het materiaal per post op.

De prijs van dit soort onderzoeken hangt af van wat we laten onderzoeken. Deze prijs is niet inbegrepen in het traject en zul je dus apart moeten betalen. Dat doe je rechtstreeks bij de aanbieder van de onderzoeken. Uiteraard leg ik je dan precies uit hoe dat werkt.

Je kunt bijvoorbeeld mijn blogpost over orthomoleculaire therapie of mijn blogpost over kPNI therapie eens lezen. Heb je daarna nog vragen, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026