Het gezonder, energieker en beter in je vel traject

Herken je dit?

 • Je hebt al lange tijd allerlei lichamelijke klachten die maar niet minder worden. Sterker nog, het lijkt wel alsof er in de loop van de tijd steeds meer klachten bijkomen. Op zich kun je nog wel omgaan met deze klachten, maar zo langzamerhand vraag je je toch steeds vaker af of het ook nog eens ophoudt of niet wat minder kan. 
 • Je houdt al geruime tijd (te)veel ballen in de lucht. Dat houd je nog wel vol, maar diep van binnen wordt het stemmetje dat vraagt of het allemaal ook iets minder kan luider en luider. Eens een avondje echt ontspannen zou nou zo fijn zijn. Je merkt alleen dat als je eens een avond vrij hebt, je je hoofd niet stil krijgt en je eigenlijk te moe bent om echt te genieten van even niks.
 • Je hebt niet genoeg energie om te doen wat er op je bordje ligt, laat staan om ook nog een beetje leuk te doen tegen het thuisfront. Als je met vriendinnen afspreekt, dan moet je je steeds vaker ertoe zetten om mee te gaan. Je wilt zo graag eens op de bank liggen om bij te tanken.
 • Je houdt van lekker en goed eten, maar voelt steeds vaker dat het eten je niet altijd meer zo goed valt. Je voelt je meer dan eens opgeblazen, een beetje misselijk, je buik voelt onrustig, pijnlijk of gevoelig aan. Je merkt het ook als je naar de wc gaat. Vaak heb je flink wat wc papier nodig en hoop je maar dat er na jou even niemand van het toilet gebruik hoeft te maken, zodat de geur die daar achter is gebleven kan wegtrekken. Elke dag zonder ongemak ontlasten komt bij jou zeker niet alle dagen voor.
 • Al met al weet je dat het zo niet langer kan. Je weet dat je NU iets zult moeten gaan doen om dit aan te pakken al was het maar uit angst voor wat er gebeurt als je dat niet doet.
 • Je wilt ook heel graag iets doen om je beter te voelen, maar je weet niet wat. Je hoort om je heen dat mensen opknappen als ze anders gaan eten. Dat wil jij ook heel graag, maar hoe pak je dat aan? Er is zoveel tegenstrijdige informatie te vinden over voeding, dat je niet weet waar te beginnen.

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je klachten fors zouden afnemen en misschien zelfs wel (deels) verdwijnen?
 • Je weer goed in je vel zit en je aan alles merkt dat het beter met je gaat?
 • Je lichaam en hoofd over het algemeen lekker rustig en ontspannen zijn?
 • Je meer energie hebt om te genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft?
 • Je weer lekker kunt eten zonder last te hebben van je spijsvertering en/of je ontlasting?
 • Je weet wat jij nodig hebt om jezelf te voeden op allerlei fronten in je leven?

Aan het einde van dit traject:

 • Zitten de meeste van mijn klanten weer lekker in hun vel en is een groot deel van hun klachten fors afgenomen en vaak ook zelfs (deels) opgelost. In ieder geval kunnen de meesten weer zo fit en gezond mogelijk verder met hun leven zonder continu last te hebben van allerlei klachten. 
 • Voelen mijn klanten zich veel vaker weer lekker ontspannen. Ze gaan makkelijker om met alles dat er op een dag op hen afkomt. Ze voelen zich veel lekkerder en dat merken ze aan alles. En zij niet alleen, ook hun omgeving merkt dat het hen allemaal beter gaat.
 • Heeft het merendeel van mijn klanten meer energie om te doen waar ze van houden. Ze hebben veel meer zin om dingen te ondernemen en genieten daar weer van.
 • Hebben mijn klanten een voedingspatroon dat past bij hun lichaam en leven. Ze kunnen weer genieten van hun etenEten wat zij lekker vinden, wat hun buik ook fijn vindt en wat hen echt voedt. Voeding die ze altijd en overal kunnen maken en waar ze ook samen met hun vriendinnen en partner van kunnen genieten. Eten zonder gedoe!
 • Is de spijsvertering en ontlasting van mijn klanten meestal fors verbeterd. Ze merken dat hun buik rustig(er) is en veel beter reageert op hun voeding. Ze kunnen weer regelmatig naar het toilet en hebben daar geen omkijken meer naar. De ontlasting ruikt weer gewoon naar poep en wc papier is handig maar geen bittere noodzaak meer.
 • Leven mijn klanten hun leven op een manier die voor nu het beste bij hen past. Ze hebben ontdekt wat hen voedt en voelen veel beter wat ze nodig hebben en wat ze beter niet meer kunnen doen.

Wat krijg je ervoor?

 • een uitgebreide eerste sessie (van maximaal 2 uur)

Hierin gaan we alles dat van belang kan zijn voor jouw gezondheid in kaart brengen. Zo kun jij, misschien wel voor het eerst, zien hoe alles wat je me vertelt samenhangt met de klachten die je nu hebt. Dat kan een hele krachtige eye-opener zijn en startpunt voor herstel!

Je krijgt in deze uitgebreide sessie dus inzicht in hoe jouw klachten zijn ontstaan en ik leer je wat er nodig is om jouw lichaam richting herstel te krijgen.

 • vijf vervolg sessies van elk maximaal 1 uur

In deze sessies gaan we stap voor stap aan een oplossing voor jouw klachten werken; een oplossing die voor jou het beste past. We kijken welke voeding het beste is voor jou en hoe je dat het makkelijkst kunt inpassen in jouw leven. Misschien dat we tijdelijk ook kruiden of voedingssupplementen inzetten. We kijken naar welke vorm van ontspanning jou nu het meeste kan helpen en welke manier van bewegen het beste bij jou past (en dat is lang niet altijd sporten). Als het nodig is, kijken we zelfs naar hoe jij je leven hebt ingericht en of dat nog wel helemaal past bij wie jij nu bent. En als dat niet zo is, dan kijken we wat jij nodig hebt om dit meer in lijn met elkaar te brengen.

 • tussentijds e-mailcontact voor korte vragen

Gedurende het hele traject ben ik (in ieder geval) per e-mail bereikbaar voor je om korte vragen die bij je opkomen over de dingen waarmee we samen bezig zijn te beantwoorden. Het kan namelijk heel goed zijn dat je tussen de sessies door tegen dingen aanloopt. Daarvoor kun je dus bij mij terecht.

 • 10% korting op het merendeel van de supplementen die ik adviseer

* Om de (beste) resultaten in dit traject te bereiken is het natuurlijk wel nodig dat je de adviezen die je krijgt ook daadwerkelijk opvolgt, want anders loopt het waarschijnlijk niet zo voorspoedig als je zou willen. Maar dat had je wel bedacht toch?

** Betalen (zowel het bedrag ineens als de eerste termijnbetaling als je in termijn wilt betalen) doe je voorafgaand aan de eerste sessie. Ik stuur je daarvoor een factuur.

*** Op het traject zijn de algemene voorwaarden van Van appel tot zeekraal van toepassing. Die kun je hier alvast inzien.

Zij gingen je voor en dit is wat ze erover zeiden:

Ik heb op advies van Chantal mijn voeding aangepast en mijn energielevel is echt duidelijk toegenomen. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik reageer op voeding en in korte tijd super veel van Chantal geleerd. Daar ben ik heel blij mee.

Imme (19 jaar)Student psychologie

Een goede gezondheid is niet zo vanzelfsprekend. Dat merkte ik door een groeiende rij van allerlei vage klachten. Chantal laat je met een heldere en goed onderbouwde argumentatie zien wat je kan doen met beweging, levenswijze en eten om dit aan te pakken en op te lossen.

Ik sta er nu stukken beter voor, zit lekkerder in mijn vel en ben de nodige kilo’s kwijt. Wat wil je nog meer?

Kees (52 jaar)Consultant

Nadat ik had gelezen dat je lichaam tot je veertigste voor jou zorgt en dat je daarna voor je lichaam mag gaan zorgen, ben ik op zoek gegaan. Hoe kan ik het beste voor mijn lichaam zorgen?

Met de juiste voeding tot me te nemen!

Chantal heeft een totaalplaatje van mij geschetst en op basis daarvan heeft ze me aanbevolen om over te gaan naar oervoeding. Samen met de voor mij geschikte voedingssupplementen, ben ik nu weer in balans.

Ik heb veel profijt van de begeleiding van Chantal. Ik voel me veel beter sinds ik anders eet. Het leven is echt anders geworden! Niet alleen voor mij, ook voor mijn omgeving want die profiteert mooi mee!!

Els (58 jaar)Adviseur, coach en toezichthouder
Al jaren onderzoek ik de invloed van wat ik eet op mijn lichaam, wetende dat er veel winst te halen is op mijn energieniveau en op hoe ik me voel. Ik had al een heel scala aan ‘gezonde producten en inzichten’ ingebouwd. Maar had het wel het gewenste resultaat? Waarom kostte het zoveel moeite en tijd om zo te blijven eten?
Chantal gaf me inzicht in mijn stofwisselingsprocessen, de relatie van stress op mijn lichaam en de relatie met voeding. Ze liet me zien dat je met aanpassingen van je voeding en je voedingspatroon, hoe simpel en klein ook, veel kunt bereiken. Chantal pluist haarfijn uit of je stofwisseling optimaal is en hoe je die kunt verbeteren. In stappen, die ze precies op jou afpast. De inzet van (tijdelijke) supplementen vind ik erg waardevol, dat gaf soms net de doorbraak voor een herstel ergens in mijn systeem. Fijn ook, het meedenken over ‘vegetarische’ mogelijkheden, daar heb ik veel van geleerd.
Mireille (46 jaar)Docent Critical Alignment Yoga en TRE-provider

Veel gestelde vragen/opmerkingen over dit traject

Ik wil eerst kennismaken met je voor ik me aanmeld voor dit traject. Kan dat ook?

Dat kan. Meld je dan aan voor een gratis sessie van een half uur via Skype of FaceTime. Dan kun je ervaren wie ik ben en krijg je meteen al 2 mooie tips afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Ik wil geen traject volgen maar liever een losse sessie bij je boeken.

Ik bied geen losse sessies aan. Dat doe ik bewust, omdat ik ervan overtuigd ben dat ik met losse sessies niet het beste kan bieden. De mensen voor wie dit traject bedoeld is hebben langdurige last van vaak een groot aantal klachten. Dergelijke klachten zijn meestal over een langere periode geleidelijk ontstaan. Het oplossen van dit soort klachten vraagt tijd en een integrale aanpak. Dat lukt niet in een of twee losse sessies. Ik vind het belangrijk om met mijn klanten, en dus ook met jou, echte en blijvende veranderingen te bereiken, daarom werk ik alleen met een traject.

Wat nu als ik minder sessies nodig heb dan in het traject zitten?

Het traject is afgestemd op mijn gemiddelde klant. Het kan daarom inderdaad zijn dat we voor jouw klachten met iets minder sessies toe kunnen dan gemiddeld. Dat is geen probleem. Mocht je een of twee sessies over hebben dan krijg je als je dat wilt, de investering voor die sessies terug. Je kunt er ook voor kiezen om dat geld te gebruiken als aanbetaling voor mijn borgingstraject. In dat traject zorg ik er samen met jou voor dat je nieuwe manier van eten en leven stevig veranderd wordt. Zo kun jij deze makkelijk vasthouden, ook als het leven van alle dag je dat misschien even wat lastiger maakt.

Wat nu als ik meer sessies nodig heb dan in het traject zitten?

Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jouw klachten meer tijd vragen om tot een oplossing te kunnen komen dan gemiddeld. Als dat zo is, dan bespreek ik dat tijdig voor het aflopen van het traject met je. Dan doe ik je ook een voorstel voor het aantal sessies dat ik verwacht dat je meer nodig hebt en welke extra investering dat van jou vraagt. Jij kunt dan kiezen om deze extra investering aan te gaan of na het afronden van het huidige traject te stoppen.

Hoe lang duurt het traject en wat is de tijdsduur tussen de sessies?

De lengte van het traject hangt enigszins af van de klachten waarmee je bij mij komt. Sommige dingen vragen meer tijd en ruimte om te herstellen dan andere. De lengte hangt ook af van het tempo waarin jij aan de slag gaat met de dingen die we inzetten. Het traject duurt in ieder geval maximaal 9 maanden. Vaak is de tijd tussen de sessies in het begin van het traject korter (meestal elke 4-6 weken) dan verderop in het traject (dan kan er soms wel 2 maanden tussen zitten).

Voor wie en welke klachten is dit traject geschikt?

Het traject is geschikt voor je als je al jaren, niet-levensbedreigende klachten hebt en in ieder geval voor:

 • stress-gerelateerde klachten (onrust in je hoofd, moeite met ontspannen, slaapproblemen),
 • vermoeidheidsklachten,
 • spijsverteringsklachten (brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, voedingsintoleranties en andere ongemakken van het verteren van je eten),
 • darmklachten (prikkelbare darm, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa),
 • hormonale klachten (PMS en andere cyclus klachten, HPV, endometriose, PCOS en overgangsklachten),
 • schildklierklachten (hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, ziekte van Hashimoto, ziekte van Graves).

Ik heb een levensbedreigende aandoening (gehad). Is het traject voor mij ook geschikt?

Het traject is NIET geschikt voor mensen met (een verleden) van kanker, ernstige hart- en vaatziekten, acute botbreuken of andere (acute of levensbedreigende) aandoeningen waarvoor behandeling door een arts of specialist noodzakelijk is.

Ik heb een vegetarische/veganistische leefstijl. Kun je mij dan ook helpen?

Dat hangt er een beetje vanaf. Om met succes te kunnen deelnemen aan dit traject is het op zich niet nodig dat je vlees eet. Het is wel heel helpend als je in ieder geval met enige regelmaat iets van (zee)vis en eieren eet. Wil je dat echt niet, dan kunnen we kijken of we met voedingssupplementen voldoende resultaat kunnen krijgen. Dat zal bij iemand met een vegetarische leefstijl nog wel kunnen werken, maar als je echt strikt veganistisch wilt leven dan is dit traject voor jou niet geschikt.

Meet jij welke vitaminen en mineralen ik tekort kom?

Ik werk niet met apparatuur om dit te meten. Meestal geven symptomen mij voldoende aanknopingspunt om te zien welke stoffen iemand tekort komt. Wel kan ik, tegen betaling, bloedonderzoeken inzetten om bijvoorbeeld vitamine B12 of D te laten meten.

Kun jij bloed- en/of ontlastingsonderzoek laten doen? Hoe werkt dat dan en wat zijn daarvan de kosten?

Ik werk met particuliere laboratoria samen waarmee ik een groot aantal bloed- en ontlastingsonderzoeken kan laten doen. De bloedonderzoeken vinden plaats bij een prikpunt zo dicht mogelijk bij jou in de buurt. Meestal is dat binnen een straal van 15 minuten auto rijden. Het ontlastingsonderzoek kun je thuis doen en dan stuur je het materiaal per post op.

De prijs van dit soort onderzoeken hangt af van wat we laten onderzoeken. Deze prijs is niet inbegrepen in het traject en zul je dus apart moeten betalen. Dat doe je rechtstreeks bij de aanbieder van de onderzoeken. Uiteraard leg ik je dan precies uit hoe dat werkt.

Ik wil eerst wat meer weten over wat orthomoleculaire / kPNI therapie is. Waar kan ik dat vinden?

Je kunt bijvoorbeeld mijn blogpost over orthomoleculaire therapie of mijn blogpost over kPNI therapie eens lezen. Heb je daarna nog vragen, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026