Het gezonder, energieker en beter in je vel traject

Een natuurlijke aanpak als oplossing voor je gezondheid

De wereld om ons heen verandert. Alles moet sneller, er is steeds meer (informatie, activiteiten, mensen) waar je ‘iets’ mee ‘moet’. Allerlei rollen die je vervult in je leven moeten gecombineerd worden. Even niets doen ‘kan’ eigenlijk niet. Actie, actie, actie…. dat lijkt het devies.

We raken hierdoor steeds meer het contact met onszelf en onze natuur kwijt. Al het ‘moeten’ laat weinig plaats voor ‘voelen’ en je hart volgen.

Steeds meer vrouwen raken hierdoor uit balans, krijgen allerlei klachten die maar niet overgaan en worden uiteindelijk ziek. Ze zitten knel in een leven dat niet aansluit bij hun natuur. Ze overleven, dat gelukkig wel, maar tot bloei komen is er steeds minder bij. Hoe is dat bij jou?

Is het niet tijd om terug te keren naar jezelf, naar je hart, en te voelen? Wat heb jij nodig om je beter te voelen? En hoe kan je dat op een zo natuurlijk mogelijke manier doen?

🍏    Met gezonde, volwaardige voeding.

🍏    Met kruiden, etherische olie en ondersteunende supplementen.

🍏    Met buiten in de natuur zijn en de zon te voelen op je snoet.

🍏    Met meer bewegen op een manier die bij jou past.

🍏    Met rust, stilte en tijd voor jezelf.

🍏    En altijd in verbinding met elkaar en vanuit je hart.

Het is mijn grote droom dat wij vrouwen weer vanuit ons hart en in verbinding gaan leven: met onszelf, elkaar en de natuur. Dat we onszelf en elkaar echt voeden, zodat we helen en tot bloei komen. En daarbij de weg naar de natuur terugvinden en omarmen. Dat we in lijn met onze natuur gaan leven. En op het moment dat we uit balans raken voldoende kennis en kunde hebben om op een natuurlijke manier de balans te herstellen.

Het is mijn passie om vrouwen zoals jij hierbij te helpen. Dat doe ik in mijn Gezonder, energieker en beter in je vel traject.

Herken je dit?

 • Je hebt al lange tijd allerlei lichamelijke klachten die maar niet over gaan. Sterker nog, het lijkt wel alsof er in de loop van de tijd steeds meer klachten bijkomen. Op zich kun je nog wel omgaan met deze klachten, maar zo langzamerhand vraag je je toch steeds vaker af of het ook nog eens ophoudt of niet wat minder kan. 
 • Je houdt al geruime tijd (te)veel ballen in de lucht. Dat lukt op zich wel, maar diep van binnen wordt het stemmetje dat vraagt of het niet wat minder kan luider en luider. Eens een avondje echt ontspannen zou nou zo fijn zijn. Je merkt alleen dat als je eens een avond vrij hebt, je je hoofd niet stil krijgt en je eigenlijk te moe bent om echt te genieten van even niks.
 • Je hebt niet genoeg energie om te leven op een manier die bij jou past. Als je met vriendinnen afspreekt, moet je je steeds vaker ertoe zetten om te gaan. Je wilt zo graag eens op de bank liggen of wat tijd voor jezelf hebben.
 • Je houdt van lekker en goed eten, maar voelt steeds vaker dat het eten je niet altijd meer zo goed valt. Je voelt je meer dan eens opgeblazen, een beetje misselijk, je buik voelt onrustig, pijnlijk of gevoelig aan. Je merkt het ook als je naar de wc gaat. Vaak heb je flink wat wc papier nodig, je ontlasting lijkt meestal niet op een mooie bruine sigaar om over de geur ervan nog maar niet te spreken. Elke dag zonder ongemak naar het toilet komt bij jou zeker niet alle dagen voor.
 • Al met al weet je dat het zo niet langer kan. Je weet dat je NU iets zult moeten gaan doen om dit aan te pakken al was het maar uit angst voor wat er gebeurt als je dat niet doet.
 • Je wilt ook heel graag aan de slag om je beter te voelen. Je hoort om je heen dat mensen opknappen als ze anders gaan eten. Dat wil jij ook heel graag. Je hebt al wat geëxperimenteerd met voeding. Dat voelde wel goed, maar je weet niet hoe je nu moet doorpakken. Welke voeding gaat jou nou echt helpen om je beter te voelen?

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je klachten fors zouden afnemen en misschien zelfs wel (deels) verdwijnen?
 • Je weer goed in je vel zit en je aan alles merkt dat het beter met je gaat?
 • Je lichaam en hoofd over het algemeen lekker rustig en ontspannen zijn?
 • Je meer energie hebt om te genieten van alles wat het leven jou te bieden heeft?
 • Je weer lekker kunt eten zonder last te hebben van je spijsvertering en/of je ontlasting?
 • Je weet wat jij nodig hebt om jezelf te voeden op allerlei fronten in je leven?

Aan het einde van dit traject:

 • Zitten de meeste van mijn klanten weer lekker in hun vel en is een groot deel van hun klachten fors afgenomen en vaak ook zelfs (deels) opgelost. In ieder geval kunnen de meesten weer zo fit en gezond mogelijk verder met hun leven zonder continu last te hebben van allerlei klachten. 
 • Voelen mijn klanten zich veel vaker weer lekker ontspannen. Ze gaan makkelijker om met alles dat er op een dag op hen afkomt. Ze voelen zich veel lekkerder en dat merken ze aan alles. En zij niet alleen, ook hun omgeving merkt dat het hen allemaal beter gaat.
 • Heeft het merendeel van mijn klanten meer energie om te doen waar ze van houden. Ze hebben veel meer zin om dingen te ondernemen en genieten daar weer van.
 • Hebben mijn klanten een voedingspatroon dat past bij hun lichaam en leven. Ze kunnen weer genieten van hun etenEten wat zij lekker vinden, wat hun buik ook fijn vindt en wat hen echt voedt. Voeding die ze altijd en overal kunnen maken en waar ze ook samen met hun vriendinnen en partner van kunnen genieten. Eten zonder gedoe!
 • Is de spijsvertering en ontlasting van mijn klanten meestal fors verbeterd. Ze merken dat hun buik rustig(er) is en veel beter reageert op hun voeding. Ze kunnen weer regelmatig naar het toilet en hebben daar geen omkijken meer naar. De ontlasting ruikt weer gewoon naar poep en wc papier is handig maar geen bittere noodzaak meer.
 • Leven mijn klanten hun leven op een manier die voor nu het beste bij hen past. Ze hebben ontdekt wat hen voedt en voelen veel beter wat ze nodig hebben en wat ze beter niet meer kunnen doen.

Wat krijg je ervoor?

 • een holistische en complete aanpak van jouw klachten

In het traject kijken we naar jou als mens, compleet met alles daarbij hoort. We kijken naar:

 1. de spijsvertering (maag, alvleesklier, galblaas)
 2. de darmen (darmwand, microbioom, ontlasting)
 3. de hormoonhuishouding (schildklier, geslachtshormonen, stresshormonen, hormonen die je honger, verzadiging en gewicht reguleren, hormonen die je stemming en motivatie regelen)
 4. de energiehuishouding (slaap, bioritme, hoe goed je hoofd het doet)
 5. de lever (ontgifting, omzetting van voedingsstoffen in andere nuttige bouwstoffen voor je lijf)
 6. het immuunsysteem (ontstekingen, auto-immuunziekten, goede afweer tegen infecties)
 7. de rol van de psyche bij het optimaliseren van je gezondheid (zit er nog iets mentaals in de weg?, past het leven dat je voor jezelf gecreëerd hebt nog wel bij wie jij nu bent?)

We lopen deze onderdelen samen langs. Hoe uitgebreid we bij elk onderdeel stilstaan hangt af van je klachten. Zitten er dingen in de weg voor je herstel, dan pakken we die aan. Zijn er onderdelen die het gewoon prima doen, dan stellen we dat vast en gaan we verder met de dingen die wel aandacht nodig hebben.

 • We kijken welke voeding het beste is voor jou en hoe je dat het makkelijkst kunt inpassen in jouw leven.
 • Ik adviseer je welke kruiden en voedingssupplementen jouw herstel kunnen ondersteunen.
 • We kijken welke vorm van ontspanning jou nu het meeste kan helpen, zodat je weer tot rust komt.
 • We bespreken welke manier van bewegen het beste bij jou past (en dat is lang niet altijd sporten) en hoe je dat kunt inzetten.
 • Als het nodig is, kijken we zelfs naar hoe jij je leven hebt ingericht en of dat nog wel helemaal past bij wie jij nu bent. En als dat niet zo is, dan kijken we wat jij nodig hebt om dit meer in lijn met elkaar te brengen.
 • een uitgebreide eerste sessie (van maximaal 2 uur)

Het traject start met een uitgebreide sessie van (maximaal) 2 uur. Hierin gaan we alles dat van belang kan zijn voor jouw gezondheid in kaart brengen. Zo kun jij, misschien wel voor het eerst, zien hoe alles wat je me vertelt samenhangt met de klachten die je nu hebt. Dat kan een hele krachtige eye-opener zijn en startpunt voor herstel!

Je krijgt in deze uitgebreide sessie dus inzicht in hoe jouw klachten zijn ontstaan.

 • vijf vervolg sessies van elk maximaal 1 uur

In deze sessies gaan we stap voor stap aan een oplossing voor jouw klachten werken; een oplossing die voor jou het beste past. Ik leer je wat er nodig is om jouw lichaam richting herstel te krijgen.

Een belangrijk onderdeel van de sessies is ‘deep learning’. Dit houdt in dat ik je uitleg hoe dingen werken in je lichaam, zodat jij gaat snappen wat er aan de hand is. Zo ga je vanzelf zien, hoe jij dat het beste kunt aanpakken met voeding, beweging en andere leefstijl interventies. Uiteraard help ik je daarbij en krijg je de info die daarvoor nodig is.

Een oplossing kan pas ontstaan als je hersenen het snappen, daarom besteden we bij elke sessie aandacht aan ‘deep learning’.

 • tussentijds e-mailcontact voor korte vragen

Gedurende het hele traject ben ik (in ieder geval) per e-mail bereikbaar voor je om korte vragen die bij je opkomen over de dingen waarmee we samen bezig zijn te beantwoorden. Het kan namelijk heel goed zijn dat je tussen de sessies door tegen dingen aanloopt. Daarvoor kun je dus bij mij terecht.

 • 10% korting op het merendeel van de supplementen die ik adviseer

Ik maak in het traject gebruik van hoogwaardige kruiden- en voedingssupplementen. Op de meesten daarvan krijg je 10% korting op de aanschafprijs.

* Om de (beste) resultaten in dit traject te bereiken is het natuurlijk wel nodig dat je de adviezen die je krijgt ook daadwerkelijk opvolgt, want anders loopt het waarschijnlijk niet zo voorspoedig als je zou willen. Maar dat had je wel bedacht toch?

** Betalen (zowel het bedrag ineens als de eerste termijnbetaling als je in termijn wilt betalen) doe je voorafgaand aan de eerste sessie. Ik stuur je daarvoor een factuur.

*** Op het traject zijn de algemene voorwaarden van Van appel tot zeekraal van toepassing. Die kun je hier alvast inzien.

Zij gingen je voor en dit is wat ze erover zeiden:

Na het volgen van het traject bij Chantal is mijn energiehuishouding meer in balans. Ik weet nu ook hoe ik zelf invloed kan uitoefenen op het behouden van die balans. Ik ben me meer bewust van de werking van mijn lijf dat het ‘moet’ doen zonder schildklier en heb meer het gevoel van regie over mijn leefstijl.

Chantal heeft mij op een heel heldere manier uitleg gegeven over mijn specifieke gezondheidssituatie. Steeds stemde zij haar adviezen nauwkeurig af op mijn ervaringen en vragen. Dat was heel prettig. Door het maken van tekeningen, schema’s en het geven van informatie per mail kon ik mijn eigen regie pakken én behouden.

Ik heb Chantal ervaren als een vakkundig, betrokken en enthousiaste therapeut die daadwerkelijk belangstelling heeft voor de mens als geheel. Ik kan een traject met haar zeker aanbevelen!

Ik was altijd bang dat ik niet voldoende voedingsstoffen binnen kreeg. Als ik weg ging, dan had ik vaak iets kleins te eten in mijn tas. Chantal heeft mij geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft. Ik weet nu ook wat voor mij de beste voeding is. Daar ben ik heel blij mee. Mijn darmklachten zijn helemaal weg. Dat is heel fijn.

Chantal kan heel goed luisteren. Ze stelt je meteen op je gemak en ook gerust als dat nodig is. Dat vond ik heel prettig. Ik kon ook alles tegen haar zeggen.

Ik heb heel veel gehad aan het traject. Ik had niet gedacht dat voeding mij zoveel zou brengen.

Het traject heeft mij veel kennis gebracht over mijn ziekte. Ik kreeg zo echt inzicht in waarom ik bepaalde interventies kan doen. Daardoor was ik veel gemotiveerder om het ook te gaan doen.

Ik vond veel rust bij Chantal en ook wijze woorden. Hierdoor ervaarde ik snel veel vertrouwen en veiligheid in de sessies. Ik kon daardoor ook mijn emoties laten zien en ervaarde dat Chantal daar op een heel rustige manier mee om ging. Dat vond ik heel prettig. Fijn was ook dat er alle ruimte was voor mij om mijn vragen te stellen.

Ik kan een traject bij Chantal zeker aanraden!

Ik had zelf al van alles gedaan om mijn gezondheid te verbeteren en dat had ook geholpen. Toch bleef mijn ontlasting slecht, had ik onvoldoende energie en zat ik niet goed in mijn vel.

Na het traject met Chantal kan ik zeggen dat mijn ontlasting nu weer helemaal goed is. Dat is fijn. Het meest blij ben ik echter met mijn hervonden energie. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe slecht ik mij heb gevoeld. Hoe mijn systeem overspannen voelde en mijn gemoed zo zwaar. Hoe inspiratie of ‘sparkle’ ontbrak en alles, zelfs de simpelste dingen, zoveel moeite kostte. Ik ben blij dat dit nu voorbij is en dat ik met Chantal aan de slag ben gegaan.

Na het volgen van het traject bij Chantal voel ik me een stuk energieker en zit ik veel beter in mijn vel. Ik had altijd last van ‘dipjes’ in mijn energie door de dag heen. Dat is helemaal over en daar ben ik super blij mee.
Chantal kan heel goed met je meedenken en kijkt naar het hele plaatje. Ik heb in het traject voldoende handvaten gehad om de adviezen praktisch te houden en dus te kunnen opvolgen. Chantal is heel kundig, begaan en vriendelijk. Het traject heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan.

Een goede gezondheid is niet zo vanzelfsprekend. Dat merkte ik door een groeiende rij van allerlei vage klachten. Chantal laat je met een heldere en goed onderbouwde argumentatie zien wat je kan doen met beweging, levenswijze en eten om dit aan te pakken en op te lossen.

Ik sta er nu stukken beter voor, zit lekkerder in mijn vel en ben de nodige kilo’s kwijt. Wat wil je nog meer?

Chantal heeft mij door haar vakkundige begeleiding geholpen bij het aanpassen van mijn voeding en eetgewoonten. Met name door richting te geven in wat ik beter wel en niet kan eten in tijden van stress. En hoe ik de verschillende bouwstenen in m’n voeding – eiwitten, vetten en koolhydraten –  het beste over de dag verdeel. Haar adviezen hebben eraan bijgedragen dat ik m’n rust heb hervonden en weer meer energie heb. Ook slaap ik weer goed.
Chantal heb ik als heel prettig in de omgang ervaren. Ze straalt rust en deskundigheid uit. Een traject bij Chantal is een echte aanrader als je je vitaliteit wilt verbeteren.
Toen ik aan het traject begon, was ik best gehecht aan mijn boterhammetjes met kaas en hagelslag. Gedurende het traject heeft Chantal haar kennis over voeding op een heldere en begrijpelijke manier met mij gedeeld. Ik heb zo meer kennis gekregen over voeding. Daar was ik naar op zoek.
Ik heb in mijn eigen tempo mijn voeding aangepast. In het begin was dat best even zoeken, maar Chantal heeft me daarbij ook met praktische tips fijn geholpen. Ik heb nu meer balans in mijn voeding en weet veel beter wat voeding voor mijn lijf betekent. Daar ben ik blij mee.
Ik kan een traject met Chantal van harte aanraden.

Door het traject bij Chantal heb ik een veel beter beeld gekregen over welke voeding goed is voor mijn lijf en hoe ik voeding kan inzetten om mijn lichaam beter te laten werken. Chantal dacht actief mee over hoe ik mijn bestaande eetpatroon gemakkelijk en haalbaar kon aanpassen, zodat het voor mij zou werken. Zo kon ik het makkelijk volhouden en grote stappen maken.

Ik vind dat Chantal heel goed luistert, dingen duidelijk en rustig uitlegt en zoekt naar mogelijkheden die bij je aansluiten. Haar houding heeft mij heel erg gemotiveerd om ook echt actief met alle tips aan de slag te gaan. Dat heeft echt geholpen.

Nadat ik had gelezen dat je lichaam tot je veertigste voor jou zorgt en dat je daarna voor je lichaam mag gaan zorgen, ben ik op zoek gegaan. Hoe kan ik het beste voor mijn lichaam zorgen?

Met de juiste voeding tot me te nemen!

Chantal heeft een totaalplaatje van mij geschetst en op basis daarvan heeft ze me aanbevolen om over te gaan naar oervoeding. Samen met de voor mij geschikte voedingssupplementen, ben ik nu weer in balans.

Ik heb veel profijt van de begeleiding van Chantal. Ik voel me veel beter sinds ik anders eet. Het leven is echt anders geworden! Niet alleen voor mij, ook voor mijn omgeving want die profiteert mooi mee!!

Ik heb op advies van Chantal mijn voeding aangepast en mijn energielevel is echt duidelijk toegenomen. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik reageer op voeding en in korte tijd super veel van Chantal geleerd. Daar ben ik heel blij mee.

Al jaren onderzoek ik de invloed van wat ik eet op mijn lichaam, wetende dat er veel winst te halen is op mijn energieniveau en op hoe ik me voel. Ik had al een heel scala aan ‘gezonde producten en inzichten’ ingebouwd. Maar had het wel het gewenste resultaat? Waarom kostte het zoveel moeite en tijd om zo te blijven eten?
Chantal gaf me inzicht in mijn stofwisselingsprocessen, de relatie van stress op mijn lichaam en de relatie met voeding. Ze liet me zien dat je met aanpassingen van je voeding en je voedingspatroon, hoe simpel en klein ook, veel kunt bereiken. Chantal pluist haarfijn uit of je stofwisseling optimaal is en hoe je die kunt verbeteren. In stappen, die ze precies op jou afpast. De inzet van (tijdelijke) supplementen vind ik erg waardevol, dat gaf soms net de doorbraak voor een herstel ergens in mijn systeem. Fijn ook, het meedenken over ‘vegetarische’ mogelijkheden, daar heb ik veel van geleerd.

Chantal heeft (doorleefde) kennis van voeding en weet veel over de fysiologische processen van ons lichaam. Doordat zij dit weet uit te leggen in ‘Jip en Janneke taal’, wordt een structurele aanpassing in voedingspatroon eenvoudiger. De passie voor haar vak is voelbaar en ik heb het traject met Chantal als zeer waardevol ervaren.

Veel gestelde vragen/opmerkingen over dit traject

Ik wil eerst kennismaken met je voor ik me aanmeld voor dit traject. Kan dat ook?

Dat kan. Meld je dan aan voor een gratis sessie van een half uur via videobellen. Dan kun je ervaren wie ik ben en krijg je meteen al 2 mooie tips afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Ik wil geen traject volgen maar liever een losse sessie bij je boeken.

Ik bied geen losse sessies aan. Dat doe ik bewust. Ik kan namelijk met een losse sessie niet bieden wat nodig is. De mensen voor wie dit traject bedoeld is hebben al jaren last van vaak een groot aantal klachten. Dergelijke klachten zijn meestal over een langere periode geleidelijk ontstaan. Het oplossen van dit soort klachten vraagt tijd en een integrale aanpak. Dat lukt niet in een of twee losse sessies. Ik vind het belangrijk om met mijn klanten, en dus ook met jou, echte en blijvende veranderingen te bereiken, daarom werk ik alleen met een traject.

Wat nu als ik minder sessies nodig heb dan in het traject zitten?

Het traject is afgestemd op mijn gemiddelde klant. Het kan daarom inderdaad zijn dat we voor jouw klachten met iets minder sessies toe kunnen dan gemiddeld. Dat is geen probleem. Mocht je een of twee sessies over hebben, dan kun je dat geld gebruiken als aanbetaling voor mijn borgingstraject. In dat traject zorg ik er samen met jou voor dat je nieuwe manier van eten en leven stevig veranderd blijft. Zo kun jij deze makkelijk vasthouden, ook als het leven van alle dag je dat misschien even wat lastiger maakt. Restitutie van deze sessie(s) vindt niet plaats.

Wat nu als ik meer sessies nodig heb dan in het traject zitten?

Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jouw klachten meer tijd vragen om tot een oplossing te kunnen komen dan gemiddeld. Als dat zo is, dan bespreek ik dat tijdig voor het aflopen van het traject met je. Dan doe ik je ook een voorstel voor het aantal sessies dat ik verwacht dat je meer nodig hebt en welke extra investering dat van jou vraagt. Jij kunt dan kiezen om deze extra investering aan te gaan of na het afronden van het huidige traject te stoppen.

Worden de kosten van het traject gedeeltelijk vergoed door mijn zorgverzekering?

De kosten voor het traject worden, zowel bij betaling ineens als bij betaling in termijnen, op voorhand in rekening gebracht onder vermelding van de naam van het traject. Het aantal sessies en de data daarvan staan hier niet op. Hierdoor komen deze kosten waarschijnlijk niet in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door een zorgverzekeraar.

Hoe lang duurt het traject en wat is de tijdsduur tussen de sessies?

De lengte van het traject hangt enigszins af van de klachten waarmee je bij mij komt. Sommige dingen vragen meer tijd en ruimte om te herstellen dan andere. De lengte hangt ook af van het tempo waarin jij aan de slag gaat met de dingen die we inzetten. Het traject duurt in ieder geval maximaal 9 maanden. Vaak is de tijd tussen de sessies in het begin van het traject korter (meestal elke 4-6 weken) dan verderop in het traject (dan kan er soms wel 2 maanden tussen zitten).

Ik woon wat verder weg van jouw praktijk. Kunnen de sessies ook online worden gehouden?

Ja, dat kan. Bedenk je dan wel dat zorgverzekeraars dat mogelijk niet vergoeden.

Voor wie en welke klachten is dit traject geschikt?

Het traject is geschikt voor vrouwen die al jaren, niet-levensbedreigende klachten hebben zoals in ieder geval:

 • stress-gerelateerde klachten (onrust in je hoofd, moeite met ontspannen, slaapproblemen),
 • vermoeidheidsklachten,
 • spijsverteringsklachten (brandend maagzuur, opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, voedingsintoleranties en andere ongemakken van het verteren van je eten),
 • darmklachten (prikkelbare darm, ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa),
 • hormonale klachten (PMS en andere cyclus klachten, HPV, endometriose, PCOS en overgangsklachten),
 • schildklierklachten (hypothyreoïdie, hyperthyreoïdie, ziekte van Hashimoto, ziekte van Graves).

Orthomoleculaire / kPNI therapie is geschikt voor een groot aantal klachten en ziekten. Dus heb je een aandoening of klacht die hiervoor niet staat? Mail of bel me dan even voor overleg. Er is meer mogelijk dan je misschien denkt.

Ik heb een levensbedreigende aandoening (gehad). Is het traject voor mij ook geschikt?

Het traject is NIET geschikt voor mensen met (een verleden) van kanker, ernstige hart- en vaatziekten, acute botbreuken of andere (acute of levensbedreigende) aandoeningen waarvoor behandeling door een arts of specialist noodzakelijk is.

Ik heb een vegetarische/veganistische leefstijl. Kun je mij dan ook helpen?

Dat hangt er een beetje vanaf. Om met succes te kunnen deelnemen aan dit traject is het op zich niet nodig dat je vlees eet. Het is wel heel helpend als je in ieder geval met enige regelmaat iets van (zee)vis en eieren eet. Wil je dat echt niet, dan kunnen we kijken of we door de inzet van extra voedingssupplementen voldoende resultaat kunnen krijgen. 

Meet jij welke vitaminen en mineralen ik tekort kom?

Ik werk niet met apparatuur om dit te meten. Meestal geven symptomen mij voldoende aanknopingspunt om te zien welke stoffen iemand tekort komt. Wel kan ik, tegen betaling, bloedonderzoeken inzetten om bijvoorbeeld vitamine B12 of D te laten meten. Dat kan meestal met behulp van een vingerpriktest die je thuis zelf afneemt en aan het laboratorium opstuurt.

Kun jij bloed- en/of ontlastingsonderzoek laten doen? Hoe werkt dat dan en wat zijn daarvan de kosten?

Ik werk met particuliere laboratoria samen waarmee ik een groot aantal bloed- , speeksel-, urine- en ontlastingsonderzoeken kan laten doen. Sommige bloedonderzoeken kunnen met een vingerpriktest, andere bloedonderzoeken worden afgenomen bij een prikpunt zo dicht mogelijk bij jou in de buurt. Meestal is dat binnen een straal van 15 minuten auto rijden. De overige onderzoeken kun je thuis doen en dan stuur je het materiaal per post op.

De prijs van dit soort onderzoeken hangt af van wat we laten onderzoeken. Deze prijs is niet inbegrepen in het traject en zul je dus apart moeten betalen. Dat doe je rechtstreeks bij de aanbieder van de onderzoeken. Uiteraard leg ik je dan precies uit hoe dat werkt.

Zijn er nog speciale COVID-19 regels waar ik rekening mee moet houden?

Ja, zowel voorafgaand aan het houden van een sessie als aan het begin van de sessies zal ik je een aantal COVID-19 triage vragen stellen om in te schatten of er een groot risico is op een COVID-19 besmetting. Als je daaraan niet meewerkt, dan kan ik de sessie niet fysiek laten doorgaan.

Verder zijn er een aantal COVID-19 regels opgesteld door mijn beroepsvereniging. Die kun je COVID-19 brief voor klanten lezen.

In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de sessie online te houden. Houd er wel rekening mee dat mogelijk niet alle zorgverzekeraars deze online sessies (blijven) vergoeden.

Ik wil eerst wat meer weten over wat orthomoleculaire / kPNI therapie is. Waar kan ik dat vinden?

Je kunt bijvoorbeeld mijn blogpost over orthomoleculaire therapie of mijn blogpost over kPNI therapie eens lezen. Heb je daarna nog vragen, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026