Het gezonder, energieker en beter in je vel traject

voor zelfbewuste, ondernemende vrouwen

Een blijvende oplossing voor jouw buik- en energieklachten

Je bent klaar voor de oplossing. De tijd van proberen om je symptomen weg te krijgen is voorbij. Je wilt je klachten aanpakken bij de bron, aan de oorzaak ervan werken, want je voelt diep van binnen heel goed dat alleen zo een blijvende oplossing kan ontstaan. 

Je weet als je eerlijk bent ook, dat jouw klachten niet op zichzelf staan. Dat het tijd is om te kijken naar het geheel: je lijf, je ziel en je leven. Omdat dit met elkaar samenhangt en effect heeft op hoe het met je gaat. Je bent toe aan een integrale, holistische aanpak waarin dit allemaal wordt meegenomen. 

Het Gezonder, energieker en beter in je vel traject voor zelfbewuste, ondernemende vrouwen is zo’n complete aanpak. In dit traject werken we samen 1-op-1 aan jouw gezondheid. Aan alles wat daarbij komt kijken. In jouw tempo, op een manier die bij jou past en die aansluit bij jouw leven. Live of online net wat voor jou goed voelt. Met mij als jouw coach.

 • Je leert hoe je lijf werkt, zodat jij precies snapt waarom je klachten hebt en hoe je die met voeding, beweging, leefstijl en voedingssupplementen aanpakt.
 • Je leert wat jou voedt (en dat gaat over meer dan alleen eten).
 • We leggen een stevig fundament onder jouw gezondheid. Niet alleen voor nu, maar ook voor de rest van jouw leven.

Het gevolg is dat jij resultaten gaat zien, je energieker gaat voelen, prettiger in je lichaam zit en daardoor meer leuke dingen kunt doen. Hoe fijn is dat?

Krijg jij hier vlinders van in je buik? Voel jij een diepe, volmondige JA op wat je nu leest? Dan ga ik met alle liefde en plezier met je aan de slag.

Herken je dit?

 • Je hebt al jaren last van gedoe in je ontlasting en spijsvertering. Je voelt je meer dan eens opgeblazen, een beetje misselijk en je buik voelt onrustig of gevoelig aan. Je huisarts zegt dat je het prikkelbare darm-syndroom hebt.  
 • Je hebt hele wisselende ontlasting: de ene keer dun en de andere keer juist heel hard. Vaak is het plakkerig en heb je flink wat wc papier nodig. Het is zelden een mooie bruine sigaar, om over de geur ervan nog maar niet te spreken. 
 • In de loop van de tijd zijn er ook andere klachten bijgekomen die maar niet overgaan en je zit gewoon niet meer zo lekker in je vel. Je vraag je steeds vaker af of het nog eens ophoudt of in ieder geval wat minder kan. 
 • Je hebt door dit alles ook fors last van vermoeidheid. Regelmatig lukt het daardoor niet om allerlei leuke dingen te ondernemen en daarvan te genieten. 
 • Al met al weet je dat het zo niet langer kan. Je weet dat je NU iets zult moeten gaan doen om dit aan te pakken, omdat het echt niet vanzelf zal oplossen.
 • Je wilt heel graag aan de slag om je beter te voelen en bent bereid om daar nu tijd en ruimte voor vrij te maken. Het is tijd om in jezelf en in jouw gezondheid te investeren.

Hoe zou het voor je zijn als?

 • Je darm- en spijsverteringsgedoe fors afneemt en misschien zelfs wel verdwijnt?
 • Je weer lekker kunt eten en elke dag zonder problemen naar het toilet kunt?
 • Je weer zonder gedoe in je lijf sociale dingen kunt doen en daarvan genieten?
 • Je jezelf weer helemaal lekker in je vel voelt zitten en je daardoor zelfverzekerder en vrijer voelt?
 • Je elke dag bakken vol energie hebt, waardoor je weer zin hebt om allerlei actieve dingen te ondernemen?
 • Je jezelf fitter, vitaler en lichter voelt en je aan alles merkt dat het beter met je gaat?

Aan het einde van dit traject:

 • Zitten de meeste van mijn klanten weer lekker in hun vel en zijn hun klachten fors afgenomen en vaak ook zelfs (deels) opgelost. 
 • Is de spijsvertering en ontlasting van mijn klanten meestal fors verbeterd. Hun buik is rustig(er) en reageert veel beter op wat ze eten.
 • Kunnen mijn klanten weer regelmatig naar het toilet en hebben daar geen omkijken meer naar. De ontlasting ruikt weer gewoon naar poep en wc papier is handig maar geen bittere noodzaak meer.
 • Hebben mijn klanten een voedingspatroon dat bij hen past en kunnen ze weer zonder gedoe in hun lijf genieten van lekker eten.
 • Heeft het merendeel van mijn klanten meer dan genoeg energie om erop uit te gaan en genieten daar weer van.
 • Voelen mijn klanten ook op andere vlakken in hun leven veel beter wat hen wel of niet voedt. Ze kunnen zich daardoor weer focussen op wat zij echt belangrijk vinden.

Wat krijg je ervoor?

🍏 een holistische en complete aanpak van jouw klachten

In het traject kijken we naar jou als mens, compleet met alles daarbij hoort. Darm- en spijsverteringsklachten en een gebrek aan energie staan namelijk nooit op zichzelf. Daarom komen in het traject aan bod:

 1. de spijsvertering: je maag, alvleesklier en galblaas
 2. de darmen: jouw ontlasting, darmgezondheid en microbioom
 3. de hormoonhuishouding: de hormonen die jouw spijsvertering, honger, verzadiging en gewicht regelen, maar ook de hormonen die je schildklier, vrouwelijke cyclus en omgaan met stress regelen
 4. je brein: concentratie, geheugen, stemming, motivatie en emoties zoals angst, prikkelbaarheid of dingen niet goed kunnen loslaten
 5. de energiehuishouding: waar lekt er bij jou energie weg en wat is er nodig om weer meer dan genoeg energie te hebben, zowel fysiek als mentaal?
 6. de rol van de psyche bij het optimaliseren van je gezondheid. Zit er ook iets mentaals in de weg? Past het leven dat je voor jezelf gecreëerd hebt nog wel bij wie jij nu bent?
 7. je slaap: slaap is essentieel voor herstel. Daarom zorgen we er ook voor dat je dat weer zo goed mogelijk gaat doen

We lopen deze onderdelen samen langs. Hoe uitgebreid we bij elk onderdeel stilstaan hangt af van je klachten. Zitten er dingen in de weg voor je herstel, dan pakken we die aan. Zijn er onderdelen die het prima doen, dan stellen we dat vast en gaan we verder met de dingen die wel aandacht nodig hebben.

 • We kijken welke voeding het beste is voor jou en hoe je dat het makkelijkst kunt inpassen in jouw leven.
 • Ik adviseer je welke kruiden en voedingssupplementen jouw herstel kunnen ondersteunen.
 • We kijken welke vorm van ontspanning jou nu het meeste kan helpen, zodat je weer tot rust komt.
 • We bespreken welke manier van bewegen het beste bij jou past (en dat is lang niet altijd sporten) en hoe je dat kunt inzetten.
 • Als het nodig is, kijken we zelfs naar hoe jij je leven hebt ingericht en of dat nog wel helemaal past bij wie jij nu bent. En als dat niet zo is, dan kijken we wat jij nodig hebt om dit meer in lijn met elkaar te brengen.

En verder….

🍏 zes sessies waarin jij centraal staat

We starten met een uitgebreide sessie van (maximaal) 1,5 uur. Hierin brengen we alles dat van belang kan zijn voor jouw gezondheid in kaart. Zo zie jij, misschien wel voor het eerst, hoe alles wat je me vertelt samenhangt met de klachten die je nu hebt. Dat is een hele krachtige eye-opener en startpunt voor herstel!

Je krijgt in deze eerste uitgebreide sessie dus inzicht in hoe jouw klachten zijn ontstaan.

Hierna volgen vijf sessies van (maximaal) 45 minuten. Hierin gaan we stap voor stap aan een oplossing voor jouw klachten werken; een oplossing die voor jou het beste past. Ik leer je wat er nodig is om jouw lichaam richting herstel te krijgen.

Een belangrijk onderdeel van de sessies is ‘deep learning’. Dit houdt in dat ik je uitleg hoe dingen werken in je lichaam, zodat jij gaat snappen wat er aan de hand is. Zo ga je vanzelf zien, hoe jij dat het beste kunt aanpakken met voeding, beweging en andere leefstijl interventies. Uiteraard help ik je daarbij en krijg je de info die daarvoor nodig is.

Een oplossing kan pas ontstaan als je hersenen het snappen, daarom besteden we bij elke sessie aandacht aan ‘deep learning’.

🍏 na elke sessie het advies op de mail

Na afloop van elke sessie ontvang je van mij een uitgebreide e-mail met daarin het advies voor de komende periode. Zo kun je rustig nalezen welke voedingsmiddelen je mag gaan eten voor jouw herstel en wat goed is om te doen qua beweging en leefstijl. Daarnaast schrijf ik voor je op welke supplementen ik adviseer, waar je die met korting kunt kopen, wat de dosering daarvan is en op welk moment op de dag je ze het beste kunt innemen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

En heb je tussen de sessies door een korte vraag? Dan mail je me gewoon en help ik je even verder.

🍏 10% korting op het merendeel van de supplementen die ik adviseer

Ik maak in het traject gebruik van hoogwaardige kruiden- en voedingssupplementen. Op de meesten daarvan krijg je 10% korting op de aanschafprijs.

🍏 “I’ve got your back”, ook na afloop van het traject

Na afloop van het traject zit jij als het goed is een heel stuk lekkerder in je vel en heb je fors minder (of misschien wel geen) klachten. Voor mij is het super belangrijk dat dit zo blijft en dat jij de positieve ontwikkelingen die je hebt doorgemaakt in het traject ook daarna kunt vasthouden. Daarom mag je me tot 3 maanden na afloop van het traject mailen als je in die periode toch nog ergens tegen aanloopt.

Is het iets kleins, dan bellen we even kort en help ik je op weg. Is het toch nog niets groters? Dan plannen we een extra (losse) sessie in. Uiteraard weet jij dan op voorhand wat de extra kosten daarvan zijn.

* Op het traject zijn de algemene voorwaarden van Van appel tot zeekraal van toepassing. Die kun je hier alvast inzien.

Zij gingen je voor en dit is wat ze erover zeiden:

“Meer energie en zelf de regie behouden in het traject, dat was fijn!”

Na het volgen van het traject bij Chantal is mijn energiehuishouding meer in balans. Ik weet nu ook hoe ik zelf invloed kan uitoefenen op het behouden van die balans. Ik ben me meer bewust van de werking van mijn lijf dat het ‘moet’ doen zonder schildklier en heb meer het gevoel van regie over mijn leefstijl.

Chantal heeft mij op een heel heldere manier uitleg gegeven over mijn specifieke gezondheidssituatie. Steeds stemde zij haar adviezen nauwkeurig af op mijn ervaringen en vragen. Dat was heel prettig. Door het maken van tekeningen, schema’s en het geven van informatie per mail kon ik mijn eigen regie pakken én behouden.

Ik heb Chantal ervaren als een vakkundig, betrokken en enthousiaste therapeut die daadwerkelijk belangstelling heeft voor de mens als geheel. Ik kan een traject met haar zeker aanbevelen!

“Ik had niet gedacht dat voeding mij zoveel zou brengen.”

Ik was altijd bang dat ik niet voldoende voedingsstoffen binnen kreeg. Als ik weg ging, dan had ik vaak iets kleins te eten in mijn tas. Chantal heeft mij geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam en wat het nodig heeft. Ik weet nu ook wat voor mij de beste voeding is. Daar ben ik heel blij mee. Mijn darmklachten zijn helemaal weg. Dat is heel fijn.

Chantal kan heel goed luisteren. Ze stelt je meteen op je gemak en ook gerust als dat nodig is. Dat vond ik heel prettig. Ik kon ook alles tegen haar zeggen.

Ik heb heel veel gehad aan het traject. Ik had niet gedacht dat voeding mij zoveel zou brengen.

“Er was veel vertrouwen en veiligheid in de sessies.”

Het traject heeft mij veel kennis gebracht over mijn ziekte. Ik kreeg zo echt inzicht in waarom ik bepaalde interventies kan doen. Daardoor was ik veel gemotiveerder om het ook te gaan doen.

Ik vond veel rust bij Chantal en ook wijze woorden. Hierdoor ervaarde ik snel veel vertrouwen en veiligheid in de sessies. Ik kon daardoor ook mijn emoties laten zien en ervaarde dat Chantal daar op een heel rustige manier mee om ging. Dat vond ik heel prettig. Fijn was ook dat er alle ruimte was voor mij om mijn vragen te stellen.

Ik kan een traject bij Chantal zeker aanraden!

“Mijn ontlasting is nu helemaal goed en ik heb mijn energie terug.”

Ik had zelf al van alles gedaan om mijn gezondheid te verbeteren en dat had ook geholpen. Toch bleef mijn ontlasting slecht, had ik onvoldoende energie en zat ik niet goed in mijn vel.

Na het traject met Chantal kan ik zeggen dat mijn ontlasting nu weer helemaal goed is. Dat is fijn. Het meest blij ben ik echter met mijn hervonden energie. Het is bijna niet meer voor te stellen hoe slecht ik mij heb gevoeld. Hoe mijn systeem overspannen voelde en mijn gemoed zo zwaar. Hoe inspiratie of ‘sparkle’ ontbrak en alles, zelfs de simpelste dingen, zoveel moeite kostte. Ik ben blij dat dit nu voorbij is en dat ik met Chantal aan de slag ben gegaan.

“Ik voel me een stuk energieker en zit veel beter in mijn vel.”

Na het volgen van het traject bij Chantal voel ik me een stuk energieker en zit ik veel beter in mijn vel. Ik had altijd last van ‘dipjes’ in mijn energie door de dag heen. Dat is helemaal over en daar ben ik super blij mee.

Chantal kan heel goed met je meedenken en kijkt naar het hele plaatje. Ik heb in het traject voldoende handvaten gehad om de adviezen praktisch te houden en dus te kunnen opvolgen. Chantal is heel kundig, begaan en vriendelijk. Het traject heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan.

“Ik had nooit durven dromen dat ik met het traject zoveel zou bereiken als ik heb gedaan.”

Ik heb de tools gekregen waarmee ik elke dag kan kiezen voor wat mij voedt. En dat gaat verder dan voeding, zo ontdekte ik. Ook ontspanning, slapen en tijd maken voor mij blijken daarbij enorm te helpen. Het lijkt zo’n open deur, maar omdat bijna niemand in mijn omgeving dat doet, vond ik het lastig zelf wel te doen. Chantal heeft me echt geholpen om dit in mijn leven wel toe te passen en dat heeft me zoveel gebracht.

Ik kan me beter concentreren, ik heb minder gedoe in mijn lijf en meer rust in mijn hoofd. Ik kan daardoor weer genieten van mijn leven. Hoe fijn is dat?

Ik ken Chantal als een heel prettig en empatisch mens. Ze heeft heel veel vakkennis en kan die geweldig goed uitleggen, zodat je het echt snapt. Daardoor is het makkelijker om dingen ook echt te veranderen. Ik gun iedere vrouw die al langer worstelt met haar gezondheid een traject bij Chantal.

“Lekkerder in mijn vel en de nodige kilo’s kwijt.”

Een goede gezondheid is niet zo vanzelfsprekend. Dat merkte ik door een groeiende rij van allerlei vage klachten. Chantal laat je met een heldere en goed onderbouwde argumentatie zien wat je kan doen met beweging, levenswijze en eten om dit aan te pakken en op te lossen.

Ik sta er nu stukken beter voor, zit lekkerder in mijn vel en ben de nodige kilo’s kwijt. Wat wil je nog meer?

“Ik heb mijn rust hervonden en weer meer energie.”

Chantal heeft mij door haar vakkundige begeleiding geholpen bij het aanpassen van mijn voeding en eetgewoonten. Met name door richting te geven in wat ik beter wel en niet kan eten in tijden van stress. En hoe ik de verschillende bouwstenen in m’n voeding – eiwitten, vetten en koolhydraten –  het beste over de dag verdeel. Haar adviezen hebben eraan bijgedragen dat ik m’n rust heb hervonden en weer meer energie heb. Ook slaap ik weer goed.

Chantal heb ik als heel prettig in de omgang ervaren. Ze straalt rust en deskundigheid uit. Een traject bij Chantal is een echte aanrader als je je vitaliteit wilt verbeteren.

“In mijn eigen tempo en met praktische tips van Chantal.”

Toen ik aan het traject begon, was ik best gehecht aan mijn boterhammetjes met kaas en hagelslag. Gedurende het traject heeft Chantal haar kennis over voeding op een heldere en begrijpelijke manier met mij gedeeld. Ik heb zo meer kennis gekregen over voeding. Daar was ik naar op zoek.

Ik heb in mijn eigen tempo mijn voeding aangepast. In het begin was dat best even zoeken, maar Chantal heeft me daarbij ook met praktische tips fijn geholpen. Ik heb nu meer balans in mijn voeding en weet veel beter wat voeding voor mijn lijf betekent. Daar ben ik blij mee.

Ik kan een traject met Chantal van harte aanraden.

“Chantal luistert heel goed en kan dingen duidelijk en rustig uitleggen.”

Door het traject bij Chantal heb ik een veel beter beeld gekregen over welke voeding goed is voor mijn lijf en hoe ik voeding kan inzetten om mijn lichaam beter te laten werken. Chantal dacht actief mee over hoe ik mijn bestaande eetpatroon gemakkelijk en haalbaar kon aanpassen, zodat het voor mij zou werken. Zo kon ik het makkelijk volhouden en grote stappen maken.

Ik vind dat Chantal heel goed luistert, dingen duidelijk en rustig uitlegt en zoekt naar mogelijkheden die bij je aansluiten. Haar houding heeft mij heel erg gemotiveerd om ook echt actief met alle tips aan de slag te gaan. Dat heeft echt geholpen.

“Ik voel me veel beter sinds ik anders eet. Het leven is echt anders geworden!”

Nadat ik had gelezen dat je lichaam tot je veertigste voor jou zorgt en dat je daarna voor je lichaam mag gaan zorgen, ben ik op zoek gegaan. Hoe kan ik het beste voor mijn lichaam zorgen?

Met de juiste voeding tot me te nemen!

Chantal heeft een totaalplaatje van mij geschetst en op basis daarvan heeft ze me aanbevolen om over te gaan naar oervoeding. Samen met de voor mij geschikte voedingssupplementen, ben ik nu weer in balans.

Ik heb veel profijt van de begeleiding van Chantal. Ik voel me veel beter sinds ik anders eet. Het leven is echt anders geworden! Niet alleen voor mij, ook voor mijn omgeving want die profiteert mooi mee!!

“Meer inzicht in hoe ik reageer op voeding en heel veel geleerd.”

Ik heb op advies van Chantal mijn voeding aangepast en mijn energielevel is echt duidelijk toegenomen. Ik heb meer inzicht gekregen in hoe ik reageer op voeding en in korte tijd super veel van Chantal geleerd. Daar ben ik heel blij mee.

“Ook met kleine, simpele aanpassingen in de voeding heb ik veel bereikt.”

Al jaren onderzoek ik de invloed van wat ik eet op mijn lichaam, wetende dat er veel winst te halen is op mijn energieniveau en op hoe ik me voel. Ik had al een heel scala aan ‘gezonde producten en inzichten’ ingebouwd. Maar had het wel het gewenste resultaat? Waarom kostte het zoveel moeite en tijd om zo te blijven eten?

Chantal gaf me inzicht in mijn stofwisselingsprocessen, de relatie van stress op mijn lichaam en de relatie met voeding. Ze liet me zien dat je met aanpassingen van je voeding en je voedingspatroon, hoe simpel en klein ook, veel kunt bereiken. Chantal pluist haarfijn uit of je stofwisseling optimaal is en hoe je die kunt verbeteren. In stappen, die ze precies op jou afpast.

De inzet van (tijdelijke) supplementen vind ik erg waardevol, dat gaf soms net de doorbraak voor een herstel ergens in mijn systeem. Fijn ook, het meedenken over ‘vegetarische’ mogelijkheden, daar heb ik veel van geleerd.

“Doorleefde kennis vertelt in ‘Jip en Janneke taal’. Zo werd mijn voeding aanpassen eenvoudiger.”

Chantal heeft (doorleefde) kennis van voeding en weet veel over de fysiologische processen van ons lichaam. Doordat zij dit weet uit te leggen in ‘Jip en Janneke taal’, wordt een structurele aanpassing in voedingspatroon eenvoudiger. De passie voor haar vak is voelbaar en ik heb het traject met Chantal als zeer waardevol ervaren.

Veel gestelde vragen/opmerkingen over dit traject

Het traject is voor alle zelfbewuste, ambitieuze vrouwen die al jaren, niet-levensbedreigende klachten hebben zoals:

 • spijsverteringsklachten: brandend maagzuur, een opgeblazen gevoel, voedingsintoleranties en andere ongemakken van het verteren van je eten
 • darmklachtenobstipatie, diarree, prikkelbare darm (spastisch colon/darm), de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa
 • vermoeidheidsklachten: onvoldoende energie, burn-out, chronisch vermoeidheidssyndroom,
 • stressklachtenonrust in je hoofd, moeite met ontspannen, altijd ‘aan’ staan, slaapproblemen, burn-out
 • allergische klachten: allergieën, hooikoorts, voedingsintoleranties, eczeem en andere huidklachten,
 • schildklier- en andere hormoonklachten: een trage schildklier (hypothyreoïdie), de ziekte van Hashimoto, PMS, PCOS, endometriose, overgangsklachten.

Het traject is NIET geschikt voor mensen met (een verleden) van kanker, ernstige hart- en vaatziekten, acute botbreuken of andere (acute of levensbedreigende) aandoeningen waarvoor behandeling door een arts of specialist noodzakelijk is.

Dat hangt er een beetje vanaf. Om met succes te kunnen deelnemen aan dit traject is het op zich niet nodig dat je vlees eet. Het is wel heel helpend als je in ieder geval met enige regelmaat iets van (zee)vis en eieren eet. Wil je dat echt niet, dan kunnen we kijken of we door de inzet van extra voedingssupplementen voldoende resultaat kunnen krijgen.

Dat kan. Meld je dan aan voor een gratis sessie van een half uur via videobellen. Dan kun je ervaren wie ik ben en krijg je meteen al 2 mooie tips afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Ik bied geen losse sessies aan. Dat doe ik bewust. Ik kan je namelijk met een losse sessie niet bieden wat jij nodig hebt. De mensen met wie ik werk en voor wie dit traject bedoeld is hebben al jaren last van vaak een groot aantal klachten. Die zijn meestal over een langere periode geleidelijk ontstaan. Het oplossen van dit soort klachten vraagt tijd en een integrale aanpak. Dat lukt niet in een of twee losse sessies. Ik vind het belangrijk om met mijn klanten, en dus ook met jou, echte en blijvende veranderingen te bereiken, daarom werk ik alleen met een traject.

Het traject is afgestemd op mijn gemiddelde klant. Het kan daarom inderdaad zijn dat we voor jouw klachten met iets minder sessies toe kunnen dan gemiddeld. Dat is geen probleem. Mocht je een of twee sessies over hebben, dan kun je die gebruiken als start voor mijn borgingstraject. In dat traject zorg ik er samen met jou voor dat je nieuwe manier van eten en leven stevig veranderd blijft. Zo kun jij deze makkelijk vasthouden, ook als het leven van alle dag je dat misschien even wat lastiger maakt. Restitutie van de sessie(s) vindt niet plaats.

Het kan zijn dat gaandeweg blijkt dat jouw klachten meer tijd vragen om tot een oplossing te kunnen komen dan gemiddeld. Als dat zo is, dan bespreek ik dat tijdig voor het aflopen van het traject met je. Dan doe ik je ook een voorstel voor het aantal sessies dat ik verwacht dat je meer nodig hebt en welke extra investering dat van jou vraagt. Jij kunt dan kiezen om deze extra investering aan te gaan of na het afronden van het huidige traject te stoppen.

De kosten voor het traject worden op voorhand in rekening gebracht onder vermelding van de naam van het traject. Het aantal sessies en de data daarvan staan hier niet op. Hierdoor komen deze kosten waarschijnlijk niet in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding door een zorgverzekeraar. Deze wijze van facturatie wordt niet aangepast aan eventuele wensen van jouw zorgverzekeraar.

Als gedeeltelijke vergoeding door een zorgverzekeraar belangrijk voor je is, dan is dit traject niet voor jou.

De lengte van het traject hangt enigszins af van de klachten waarmee je bij mij komt. Sommige dingen vragen meer tijd en ruimte om te herstellen dan andere. De lengte hangt ook af van het tempo waarin jij aan de slag gaat met de dingen die we inzetten. Het traject duurt in ieder geval maximaal 9 maanden. Vaak is de tijd tussen de sessies in het begin van het traject korter (meestal elke 4-6 weken) dan verderop in het traject (dan kan er soms wel 2 maanden tussen zitten).

Ja, dat kan. Bedenk je dan wel dat zorgverzekeraars dat mogelijk niet vergoeden.

Ik werk niet met apparatuur om dit te meten. Meestal geven symptomen mij voldoende aanknopingspunt om te zien welke stoffen iemand tekort komt. Wel kan ik, tegen betaling, bloedonderzoeken inzetten om bijvoorbeeld vitamine B12 of D te laten meten. Dat kan meestal met behulp van een vingerpriktest die je thuis zelf afneemt en aan het laboratorium opstuurt. Je kunt er hier meer over lezen.

Ik werk met particuliere laboratoria samen waarmee ik een groot aantal bloed- , speeksel-, urine- en ontlastingsonderzoeken kan laten doen. Sommige bloedonderzoeken kunnen met een vingerpriktest, andere bloedonderzoeken worden afgenomen bij een prikpunt zo dicht mogelijk bij jou in de buurt. Meestal is dat binnen een straal van 15 minuten auto rijden. De overige onderzoeken kun je thuis doen en dan stuur je het materiaal per post op.

De prijs van dit soort onderzoeken hangt af van wat we laten onderzoeken. Deze prijs is niet inbegrepen in het traject en zul je dus apart moeten betalen. Dat doe je rechtstreeks bij de aanbieder van de onderzoeken. Uiteraard leg ik je dan precies uit hoe dat werkt.

Ja, zowel voorafgaand aan het houden van een sessie als aan het begin van de sessies zal ik je een aantal COVID-19 triage vragen stellen om in te schatten of er een groot risico is op een COVID-19 besmetting. Als je daaraan niet meewerkt, dan kan ik de sessie niet fysiek laten doorgaan.

Verder zijn er een aantal COVID-19 regels opgesteld door mijn beroepsvereniging. Die kun je COVID-19 brief voor klanten lezen.

In de meeste gevallen is het ook mogelijk om de sessie online te houden. Houd er wel rekening mee dat mogelijk niet alle zorgverzekeraars deze online sessies (blijven) vergoeden.

Je kunt bijvoorbeeld mijn blogpost over orthomoleculaire therapie of mijn blogpost over kPNI therapie eens lezen. Heb je daarna nog vragen, dan mag je me altijd een berichtje sturen.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026