Herstel je brein-sessie

Verbeter de communicatie tussen je darmen en je brein

Je hoofd werkt beter als je darmen het goed doen

Je merkt het al een tijdje. Je bent moe, staat altijd ‘aan’ en je stemming is niet meer wat het geweest is. Lichamelijk merk je ook dat van alles minder lekker gaat dan normaal. Dat kunnen je darmen zijn, je spijsvertering, je hormonen, je energiehuishouding maar in ieder geval dus je brein.

Steeds vaker krijg je van je omgeving de vraag of het wel goed met je gaat. Als je heel eerlijk bent, dan is het antwoord ‘nee’.

En dat is eigenlijk al best een tijd zo. Er is kalm aan iets veranderd, maar je weet niet wat. Je weet wel dat het zo niet klopt. Dat merk je aan alles en zo herken je jezelf ook helemaal niet. Maar ja, wat doe je eraan en waar begin je?

Herken jij je hierin? Lees dan zeker verder. De kans is groot dat jouw neurotransmitters (dat zijn communicatiestoffen in je brein) uit balans zijn. En daaraan valt van alles te doen.

Je hoofd doet het minder goed

Je kunt je minder goed concentreren en focussen. En moet meer moeite doen om dingen te begrijpen. Je komt moeilijk door je taken heen zelfs als je ze wel interessant vindt. Je hoofd is moe en je bent trager geworden in je denken en doen.

Maar dat niet alleen. Je bent ook veel gevoeliger voor stress en prikkels dan voorheen. Je staat altijd ‘aan’, bent snel nerveus of geïrriteerd en kunt dingen moeilijk loslaten. Je piekert en hebt moeite om de continue stroom aan gedachten te stoppen.

Dit soort hersenklachten kunnen hun oorzaak in je darmen hebben. Dat komt omdat je brein en je darmen de hele dag door met elkaar in verbinding staan. Je darm communiceert meer met je brein dan andersom. We noemen de darmen niet voor niks je tweede brein. Hoewel…. ik denk eigenlijk dat ze misschien wel ons eerste brein zijn.

Je lijf reageert anders dan je gewend bent

Je merkt het ook aan je lijf, dat voelt gespannen en je hebt steeds vaker hartkloppingen. Dat had je voorheen nooit. Gelukkig heb je je yoga nog, want dat is eigenlijk het enige dat echt helpt om te ontspannen.

Zeker nu slapen ook al niet meer zo goed gaat. Je draait en woelt in je bed en echt lekker slapen is er niet bij. Je wordt een paar keer per nacht wakker en inslapen is dan lastig. De ene ochtend ben je heel vroeg wakker en de andere kun je maar niet wakker worden zonder een flinke kop koffie.

En dat merk je overdag ook.

Je eet bijvoorbeeld normaal gesproken namelijk echt wel gezond, maar merkt dat je dit al een tijdje moeilijk vindt. Je hebt meer behoefte aan vet, zoet of zout voedsel zoals friet, chocola of chips en je geeft daar ook meer aan toe. Je baalt ervan maar iets in je zegt dat je gewoon meer vet, zoet of zout nodig hebt nu.

Al met al zit je gewoon niet lekker in je vel

Je voelt je regelmatig uitgeput of opgebrand zonder dat je daar echt een reden voor kunt aanwijzen. Ook mentaal is het allemaal niet meer zo leuk als vroeger. Je bent regelmatig een beetje depri, hebt nergens zin in, wilt het liefst alleen zijn of voelt je juist vooral angstig. En stress lijkt je veel meer te raken en uit balans te brengen dan voorheen.

Zo kan het gewoon niet langer.

Ook dit soort klachten kunnen allemaal te maken hebben met je darmen. Meer concreet: met de communicatie tussen de darmen en de hersenen. En omdat je darmmicrobioom een groot deel van de communicatiestoffen maakt die deze communicatie vanuit de darm met het brein regelen, kunnen dit soort klachten dus ook te maken hebben met een (dis)balans in je darmflora.

Dit kan een reden zijn waarom je wellicht ook last hebt van darmklachten zoals wisselende ontlasting, winderigheid, een opgeblazen gevoel of voedingsintoleranties. Maar ook zonder darmklachten kan het microbioom verstoord zijn en de communicatie met je hersenen uit balans brengen.

Herstel je brein-sessie: stap 1 om jouw darm-brein-balans te herstellen

De oorzaak van deze (brein)klachten kan een verstoring in je neurotransmitters zijn. Neurotransmitters zijn communicatiestoffen in je brein. Ze geven signalen door aan hersencellen zodat je brein goed functioneert. De belangrijkste vier neurotransmitters zijn serotonine, GABA, dopamine en acetylcholine. Een verstoring in deze stoffen kan veel klachten geven en maken dat je gewoon niet lekker jezelf bent.

Je darmflora (het darmmicrobioom) speelt een hele grote rol bij het produceren van deze stoffen. Zo wordt bijvoorbeeld 95% van alle serotonine in je darmen gemaakt. Ook GABA wordt voornamelijk door je darmflora gemaakt. Als je darmmicrobioom uit balans is, dan heeft dat dus direct gevolgen op hoe jouw brein het doet.

Gelukkig kun je ook iets doen om deze balans weer te herstellen. Dat kan met de herstel je brein-sessie.

Jouw investering in jezelf voor deze sessie

De waarde van deze sessie is € 125,00. Maar omdat ik de komende tijd zoveel mogelijk vrouwen wil helpen om beter in hun vel te zitten, weer meer zichzelf te zijn en een brein te hebben dat het gewoon goed doet, bied ik deze sessie nu tegen een gereduceerd tarief aan.

Voor slechts € 57,00 ben jij op weg naar herstel van jouw darm-brein-balans, zodat je hoofd het beter gaat doen en jij weer lekker jezelf wordt.

Wat gaan we doen?

Na aanmelding neem ik contact met op om jouw sessie in te plannen. Daarna stuur ik je een mail met een linkje naar dé online vragenlijst voor het in kaart brengen van de (dis)balans in jouw neurotransmitters (de Braverman test). Deze vragenlijst vul jij dan op je gemakje zo goed mogelijk in; in je eigen tijd en in alle rust en ruimte. En het mooie is: de vragenlijst is echt simpel en eenvoudig in te vullen; er zijn geen foute antwoorden! Dus daar hoef je alvast niet ongerust over te zijn.

Op basis van jouw antwoorden ontvang ik een rapport met daarin jouw uitslag. In een online sessie (videobellen) van 30 minuten neem ik dit rapport en jouw uitslag uitgebreid met je door. Ik leg je precies uit hoe je de uitslag moet zien en hoe je dit als een kompas voor je kan laten werken, compleet met een voedingsadvies dat volledig past bij jouw uitslag. Uiteraard stuur ik je het rapport na afloop van de sessie ook toe.

Na afloop van deze sessie

 • heb jij een heel helder beeld van waarom je de klachten ervaart waar je zo’n last van hebt en zie je waar bij jou de sleutel ligt om iets aan deze klachten te doen. De erkenning die je hierdoor krijgt voor je klachten is al super fijn (er is dus toch echt iets aan de hand; je hebt het niet verzonnen) en een eerste stap richting herstel
 • heb je een soort kompas van waar je mee aan de slag mag en op mag gaan sturen. Ook zie je waar het al wel goed zit (hoe fijn is dat?). Dit alles wordt uitgebreid uitgelegd in een prachtig rapport met infographics waar je steeds weer naar kunt teruggrijpen om het nog eens te lezen
 • weet je precies hoe het staat met de communicatie in jouw brein, wat de rol van jouw darmen daarin is en waar je aan mag werken, compleet met een eerste voedingsadvies dat past bij jouw uitslag en waarmee jij een start kunt maken met het herstel van je klachten

Is dat echt iets voor jou? Krijg jij kriebels in je buik als je dit leest? Meld je dan hieronder aan en ik bel je om jouw Herstel je brein-sessie in te plannen.

Ik kan je helaas niet helpen als je kanker hebt (gehad). Daarvoor is namelijk specialistische kennis nodig die ik niet heb. De Brein in balans sessie is in dat geval niet mogelijk.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026