Herstel je brein-sessie

Verbeter de communicatie tussen je darmen en je brein

Je hoofd werkt beter als je darmen het goed doen

Jij zat altijd vol met energie, zowel lichamelijk als mentaal. Je kon je koppie overal goed bijhouden en multitasken ging jouw prima af. Je had ook weinig last van stress en viel na een dag hard werken meestal als een blok in slaap zodra je goed en wel in bed lag. De ochtend erop werd je uitgerust wakker. Klaar om weer te knallen. En of dat nu werken was of erop uit met je vriendinnen maakte niet uit, jij was er altijd voor in.

Maar nu lukt dat al even niet meer. Eigenlijk al best wel een tijd. Er is iets veranderd maar je weet niet wat. Je merkt het wel aan van alles.

Zo herken je jezelf helemaal niet. Het klopt gewoon niet.

Je hoofd doet het minder goed

Je kunt je minder goed concentreren en focussen. En moet meer moeite doen om dingen te begrijpen. Je komt moeilijk door je taken heen zelfs als je ze wel interessant vindt. Je hoofd is moe. Maar dat niet alleen. Je bent ook veel gevoeliger voor stress en prikkels dan voorheen. Je staat altijd ‘aan’, bent snel nerveus of geïrriteerd en kunt dingen moeilijk loslaten. Je piekert en hebt moeite om de continue stroom aan gedachten te stoppen.

Dit soort hersenklachten kunnen hun oorzaak in je darmen hebben. Dat komt omdat je brein en je darmen de hele dag door met elkaar in verbinding staan. Je darm communiceert meer met je brein dan andersom. We noemen de darmen niet voor niks je tweede brein. Hoewel…. ik denk eigenlijk dat ze misschien wel ons eerste brein zijn.

Je lijf reageert anders dan je gewend bent

Je merkt het ook aan je lijf, dat voelt gespannen en je hebt steeds vaker hartkloppingen. Dat had je voorheen nooit. Gelukkig heb je je yoga nog, want dat is eigenlijk het enige dat echt helpt om te ontspannen.

Zeker nu slapen ook al niet meer zo goed gaat. Je draait en woelt in je bed en echt lekker slapen is er niet bij. Je wordt een paar keer per nacht wakker en inslapen is dan lastig. De ene ochtend ben je heel vroeg wakker en de andere kun je maar niet wakker worden zonder een flinke kop koffie.

En dat merk je overdag ook.

Je eet bijvoorbeeld normaal gesproken namelijk echt wel gezond, maar merkt dat je dit al een tijdje moeilijk vindt. Je hebt meer behoefte aan vet, zoet of zout voedsel zoals friet, chocola of chips en je geeft daar ook meer aan toe. Je baalt ervan maar iets in je zegt dat je gewoon meer vet, zoet of zout nodig hebt nu.

Al met al zit je gewoon niet lekker in je vel

Je voelt je regelmatig uitgeput of opgebrand zonder dat je daar echt een reden voor kunt aanwijzen. Ook mentaal is het allemaal niet meer zo leuk als vroeger. Je bent regelmatig een beetje depri, hebt nergens zin in, wilt het liefst alleen zijn of voelt je juist vooral angstig. En stress lijkt je veel meer te raken en uit balans te brengen dan voorheen.

Je hebt daarnaast al een tijdje darmklachten zoals wisselende ontlasting, winderigheid, een opgeblazen gevoel of voedingsintoleranties.

Zo kan het gewoon niet langer.

Ook dit soort klachten kunnen allemaal te maken hebben met je darmen. Meer concreet: met de communicatie tussen de darmen en de hersenen. En omdat je darmmicrobioom een groot deel van de communicatiestoffen maakt die deze communicatie vanuit de darm met het brein regelen, kunnen dit soort klachten dus ook te maken hebben met een (dis)balans in je darmflora.

Herstel je brein-sessie: stap 1 om jouw darm-brein-balans te herstellen

De oorzaak van deze (brein)klachten kan een verstoring in je neurotransmitters zijn. Neurotransmitters zijn communicatiestoffen in je brein. Ze geven signalen door aan hersencellen zodat je brein goed functioneert. De belangrijkste vier neurotransmitters zijn serotonine, GABA, dopamine en acetylcholine. Een verstoring in deze stoffen kan veel klachten geven en maken dat je gewoon niet lekker jezelf bent.

Je darmflora (het darmmicrobioom) speelt een hele grote rol bij het produceren van deze stoffen. Zo wordt bijvoorbeeld 95% van alle serotonine in je darmen gemaakt. Ook GABA wordt voornamelijk door je darmflora gemaakt. Als je darmmicrobioom uit balans is, dan heeft dat dus direct gevolgen op hoe jouw brein het doet.

Gelukkig kun je ook iets doen om deze balans weer te herstellen. Dat kan met de herstel je brein-sessie.

Voor slechts € 57,00 ben jij op weg naar herstel van jouw darm-brein-balans, zodat je hoofd het beter gaat doen.

Wat gaan we doen?

Na aanmelding neem ik contact met op om jouw sessie in te plannen. Daarna stuur ik je een mail met een linkje naar dé online vragenlijst voor het in kaart brengen van de (dis)balans in jouw neurotransmitters (de Braverman test). Deze vragenlijst vul jij dan op je gemakje zo goed mogelijk in; in je eigen tijd en in alle rust en ruimte. En het mooie is: de vragenlijst is echt simpel en eenvoudig in te vullen; er zijn geen foute antwoorden! Dus daar hoef je alvast niet ongerust over te zijn.

Op basis van jouw antwoorden ontvang ik een rapport met daarin jouw uitslag. In een online sessie (videobellen) van 30 minuten neem ik dit rapport en jouw uitslag uitgebreid met je door. Ik leg je precies uit hoe je de uitslag moet zien en hoe je dit als een kompas voor je kan laten werken, compleet met een voedingsadvies dat volledig past bij jouw uitslag. Uiteraard stuur ik je het rapport na afloop van de sessie ook toe.

Na afloop van deze sessie

 • heb jij een heel helder beeld van waarom je de klachten ervaart waar je zo’n last van hebt en zie je waar bij jou de sleutel ligt om iets aan deze klachten te doen. De erkenning die je hierdoor krijgt voor je klachten is al super fijn (er is dus toch echt iets aan de hand; je hebt het niet verzonnen) en een eerste stap richting herstel
 • heb je een soort kompas van waar je mee aan de slag mag en op mag gaan sturen. Ook zie je waar het al wel goed zit (hoe fijn is dat?). Dit alles wordt uitgebreid uitgelegd in een prachtig rapport met infographics waar je steeds weer naar kunt teruggrijpen om het nog eens te lezen
 • weet je precies hoe het staat met de communicatie in jouw brein, wat de rol van jouw darmen daarin is en waar je aan mag werken, compleet met een eerste voedingsadvies dat past bij jouw uitslag en waarmee jij een start kunt maken met het herstel van je klachten

Is dat echt iets voor jou? Krijg jij kriebels in je buik als je dit leest? Meld je dan hieronder aan en ik bel je om jouw Herstel je brein-sessie in te plannen.

Ik kan je helaas niet helpen als je kanker hebt (gehad). Daarvoor is namelijk specialistische kennis nodig die ik niet heb. De Brein in balans sessie is in dat geval niet mogelijk.

.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026