Wie ik ben…

Ik ben Chantal van den Brandt-Simons en weet uit eigen ervaring hoe groot het effect is van voeding, beweging en leefstijl op hoe je je voelt. Ik had jarenlang last van mijn gezondheid, had onvoldoende energie en zat niet goed in mijn vel. Tot ik er zelf mee aan de slag ging.

In 2012 besloot ik dat het roer om moest

Ik weet het nog zo goed. Ik was er helemaal klaar mee. Altijd maar moe zijn en me aan het einde van de dag voelen als een uitgeknepen vaatdoek: tot op de laatste druppel leeg. Altijd dat bleke snuitje als ik in de spiegel keek en die donkere kringen onder mijn ogen. Mensen vroegen me vaak of ik ziek was. Moedeloos en verdrietig werd ik ervan.

Ik wist ook wel dat ik moe was, maar wat moest ik er aan doen? Ik had een heel scala aan vage en minder vage klachten en zat gewoon niet goed in mijn vel. Toch kreeg ik elke keer als ik bij een arts kwam te horen, dat er niets aan de hand was.

Maar waarom was ik dan zo moe? Waarom protesteerde mijn lijf dan steeds? Waarom stond ik altijd ‘aan’ en kon ik me niet ontspannen? Waarom had ik continu honger en kwam ik geen gram aan? Niemand had er een antwoord op.

En in 2012 besloot ik dat het genoeg was. Dit wilde ik niet langer. Als niemand wist wat er aan mankeerde, dan ging ik zelf wel op onderzoek uit. Ik kon me er niet bij neerleggen dat dit het was en dat er niets mis was. Het klopte gewoon niet met hoe ik me voelde. Er moest een oplossing zijn en ik besloot die te gaan vinden.

Wat een boterham al niet kan doen

Mijn eerste stap was dat ik, op advies van mijn zus, voor de lunch eens een salade nam in plaats van mijn gebruikelijke boterhammen. Er ging een wereld voor me open. Die middag had ik voor het eerst geen honger. Ik begreep er niets van, maar wat voelde dat tof! Daar moest ik meer van weten.

Ik ben gaan lezen over voeding en hoe dat kan helpen om je beter te voelen. Ik kwam al snel uit bij oervoeding en de evolutionaire kijk op gezondheid. Leven zoals onze voorouders dat deden voelde voor mij heel logisch. Ik heb echt alles waar ik mijn handen op kon leggen gelezen. En kalm aan vielen de dingen op hun plek. Ik heb mijn voeding aangepast en stopte onder andere met brood eten. Dat was niet altijd makkelijk, maar vanaf het allereerste begin voelde ik aan alles dat mijn lichaam er blij mee was. Dat het zo goed was. Dat dit mijn weg was naar herstel.

Van het een kwam het ander

Toen mijn voeding op de rit stond en ik at wat voor mij voedend was, voelde ik me zoveel beter. Ik had de smaak te pakken en wilde ook op andere vlakken in mijn leven ontdekken wat voedend was voor mij. Welke vorm van beweging hoort bij mij? Past het leven dat ik voor mezelf gecreëerd heb (nog) wel bij wie ik (nu) ben? Welke mensen voeden mij en welke eigenlijk niet? Ik heb alles onder de loep genomen en kwam steeds dichter bij mezelf. En hoe dichter ik bij mezelf kwam, hoe beter het met mij ging.

Luisteren was de sleutel

Het allerbelangrijkste dat ik geleerd heb in dit proces is dit: Het begint allemaal met luisteren. Luisteren naar mijn lichaam; dat geeft aan wat er nodig is. Luisteren ook naar wat ik een ander vertel als die mij vraagt hoe het met mij gaat. Ik bleek namelijk steeds aan de ander te vertellen wat er mis was, maar hoorde het zelf pas toen ik er op ging letten. Tegenwoordig vraag ik mijn lichaam gewoon wat het nodig heeft en dan ben ik stil…. ik luister. Soms komt er meteen een antwoord in de vorm van een gevoel of een ingeving, soms duurt het een paar dagen. Het antwoord komt echter altijd!

Ik ben een ander mens geworden

Uiteindelijk kan ik nu volmondig zeggen dat ik mijn gezondheid terug heb. Ik zit goed in mijn vel, voel me weer ontspannen en heb voldoende energie om het leven te leven dat bij mij past en waarvan ik blij word. Al mijn klachten zijn verdwenen, mijn gewicht is in balans en als ik mijn snuitje in de spiegel zie dan klopt het weer.

Door mijn zoektocht naar gezondheid heb ik niet alleen ontdekt hoe ik goed voor mezelf kan zorgen, maar heb ik ook mijn passie ontdekt. Hoe mooi is dat?

Mijn passie

Na zelf ervaren te hebben hoe krachtig voeding en leefstijl is in het herstellen van klachten waar je al jaren mee rondloopt omdat er geen oplossing voor lijkt, wil ik niks liever dan andere vrouwen hetzelfde laten ervaren. Daar word ik zo gelukkig van. Ik geniet ervan om te zien wat er gebeurt als de mensen die ik help gaan ontdekken wat voor hen voedend is en dat ze daardoor meer energie hebben en kunnen herstellen. Ik ben elke keer weer dankbaar dat ik anderen op dat pad mag begeleiden en ze iets kan bieden waar ze de rest van hun leven iets aan hebben. Het geeft mij een energie en voldoening die ik nergens anders zo heb ervaren.

Wat je over mij moet weten

Ik ben een gedreven therapeut. Ik ga vol voor mijn klanten en zoek samen met hen net zolang tot ik de ingang naar hun oplossing heb. Ik houd er niet van om te blijven hangen in het probleem; daar is het leven veel te kort voor. Ik daag mensen daarom uit om op zoek te gaan naar oplossingen, naar hoe iets wel kan werken, en om daarmee actief aan de slag te gaan. Ik gun het iedereen namelijk om te ontdekken wat hen voedt en daar de vruchten van te plukken.

En als je mij beter leert kennen, dan ontdek je verder dat ik:

 • direct, helder en recht uit mijn hart spreek
 • gek ben op vis
 • het liefst buiten leef
 • altijd op blote voeten loop of barefoot schoenen aan heb
 • probeer zo simpel en eenvoudig mogelijk te leven
 • een echte studiebol ben en daarom alles lees wat los en vast zit

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij ook weer, net als ik, genoeg energie hebben om te ondernemen en doen waar jouw hartje blij van wordt, zonder alsmaar last te hebben van je lijf? Lijkt het je wel wat om samen met mij jouw volgende stap richting een blakende gezondheid te zetten? Vraag dan een online sessie ter waarde van € 98,50 met mij aan.

Elke maand geef ik 2 van deze sessies cadeau. Aan vrouwen zoals jij. Gratis en vrijblijvend. Gewoon omdat wij vrouwen meer voor elkaar mogen zorgen.

In deze sessie kijk ik samen met jou naar jouw klachten. We kijken naar waar die vandaan komen en wat je eraan kunt doen. Je krijgt minimaal 2 waardevolle tips waar je echt iets aan hebt en meteen mee aan de slag kunt.

Meer info en aanmelden kan via de knop hieronder.

Kom met mij ontdekken…. ontdekken wat jou voedt!

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026