Het 'Pick my brain'- traject

Het zetje in de rug als je regie over je gezondheid wilt

Regie hebben over jouw gezondheid is een stuk makkelijker met een beetje hulp van mij

Jij bent een zelfbewuste, hoger opgeleide en ondernemende vrouw die op een bewuste manier in het leven staat en haar boeltje goed voor elkaar heeft. Je hebt leuk werk, een fijn sociaal netwerk van familie en vriendinnen, er is wel regelmatig stress maar ontspannen lukt meestal ook nog wel en je genieten van al het mooie dat het leven biedt. Je bent dus best wel tevreden met je leven en toch….

Er klopt iets niet.

Je lijf geeft al een tijdje aan dat er iets niet lekker loopt. Dat kan je spijsvertering zijn, je darmen, je brein, je hormoonhuishouding of de hoeveelheid energie die je (niet meer) hebt. Je hebt het al een tijdje weggedrukt en dat lukt ook wel, maar als je eerlijk bent… dan is het gewoon niet oké zo. En je hebt er stiekem ook meer last van dat je erg in had.

Je lijf geeft dus duidelijk aan dat het iets van jou nodig heeft. Dat jij ergens iets anders moet doen. Zover ben je inmiddels wel.

Maar wat?

Voor jou zou de meest logische stap zijn om met je voeding aan de slag te gaan. Je voelt ergens diep van binnen dat dit effect zal hebben en dat daar de sleutel naar jouw oplossing ligt. Het probleem is alleen dat je online zoveel leest en vooral zoveel dingen die elkaar tegenspreken. Het maakt dat je niet weet waar te starten en wat te geloven.

Je bent slim genoeg, je mist alleen kennis en praktische tips

Omdat je bewust in het leven staat, heb je gaandeweg steeds betere keuzes gemaakt voor jezelf en jouw gezondheid. Zo heb je ontdekt wat wel en niet voor je werkt en gemerkt wat dat voor je doet.

Misschien heb je yoga, mediteren of wandelen in de natuur ontdekt als boost voor je gezondheid en welbevinden. Of ga je regelmatig naar de sauna of boek je een fijne massage. Wat het ook is, het lukt je in ieder geval goed om slimme keuzes voor jezelf maken. Je hebt ook geen probleem om je daar vervolgens aan te houden. Dat kun jij allemaal prima.

Maar als het op de signalen van je lijf aankomt en hoe je deze met voeding aanpakt, ontbreekt het je gewoon aan kennis. Ook zou het fijn zijn om praktische tips te krijgen die aansluiten bij jouw specifieke situatie.

Kortom…

Je bent op zoek naar een sparringpartner die bij je past met betrouwbare (wetenschappelijke) kennis over voeding en gezondheid. Iemand die snel tot de kern komt en jou verder op weg kan helpen.

Het ‘Pick my brain’- traject is precies wat jij nu nodig hebt

In het ‘Pick my brain’-traject ben ik jouw sparringpartner. In 3 live of online sessies van elk maximaal 45 minuten komen we samen snel tot de kern.

 • Welk signaal geeft jouw lijf en wat probeert het daarmee te zeggen?
 • Hoe kun je met voeding, leefstijl en tijdelijke inzet van supplementen en kruiden je lichaam geven wat het nodig heeft?
 • En vooral: hoe pas je dat simpel toe in het leven dat jij leidt?

Met gerichte en praktisch toepasbare adviezen kun jij vervolgens weer verder. Je kunt nog beter regie over je leven en gezondheid pakken.

Hoe fijn is dat?

Voor slechts € 375,00 ben ik jouw sparringpartner en help ik jou op weg naar nog beter in je vel zitten. 

* Op het traject zijn de algemene voorwaarden van Van appel tot zeekraal van toepassing. Die kun je hier alvast inzien.

Ik kan je helaas niet helpen als je kanker hebt (gehad). Meedoen aan het ‘Pick my brain’ – traject is in dat geval dan ook helaas niet mogelijk.

Voor welke klachten is het ‘Pick my brain’ – traject geschikt?

Het ‘Pick my brain’ – traject is voor jou als je klachten wilt aanpakken waar je met enige regelmaat last van blijft houden ondanks dat je jouw leven goed op orde hebt en best gezond bent.

Klachten zoals:

 • spijsverterings- en darmklachten (obstipatie, diarree, wisselende ontlasting, opgeblazen gevoel)
 • hormoonklachten (PMS, zware / pijnlijke menstruaties, overgang)
 • breinklachten (stemming, concentratie, geheugen, breinsnelheid)
 • vermoeidheidsklachten (beginnende overbelasting/burn-out, moe zonder oorzaak, slaapgedoe)

Heb jij echter (al jaren) heel veel verschillende klachten? Ben je bekend met de ziekte van Crohn, colitis, prikkelbaredarmsyndroom, burn-out of een andere gediagnosticeerde aandoening? Of is het helemaal nieuw voor je om met je voeding en leefstijl de regie over je gezondheid te pakken?

In deze situaties is het ‘Pick my brain’ – traject niet geschikt en is het Gezonder, energieker en beter in je vel traject hét traject voor jou.

Wat gaan we doen?

We gaan in dit traject ontdekken wat jouw lijf je probeert te zeggen. Daarbij leg ik je uit hoe het deel van je lijf dat klachten geeft werkt. Dat is belangrijke info, want als jouw brein het snapt, gaat het meehelpen om het probleem op te lossen. Dat zie ik dagelijks in mijn praktijk gebeuren. Het geeft jou meer regie over je lijf en je gezondheid.

Vervolgens deel ik met je wat jouw lijf nodig heeft om goed te kunnen functioneren en hoe jij dat simpel kunt invoegen in je huidige leven.

 • Welke voeding is helpend en welke niet? En wat is het gevolg van deze kennis voor de maaltijden die je eet? Wat ga je dus voorlopig anders doen en hoe ziet dat er dan praktisch uit?
 • Zijn er nog dingen in je leefstijl die beter anders kunnen? En wat betekent dit dan concreet voor jouw dagelijkse leven? Hoe gaat het passen, zodat jij het comfortabel kunt doen?
 • Ook kijken we welke voedingssupplementen en kruiden dit proces kunnen ondersteunen en hoelang je die dan het beste neemt.

Zo ga jij ontdekken wat jouw voedt en ontstaat een voedingspatroon en leefstijl die bij jou in deze fase van je leven het beste past.

Wat krijg je ervoor?

In het ‘Pick my brain’ – traject krijg jij:

 • 3 sessies (live of online) van elk maximaal 45 minuten waarin ik jouw sparringpartner ben
 • de vrijheid om de sessies in te plannen in een tempo dat bij jou en jouw leven past*)
 • een concreet voedingsplan dat we samen in de sessies maken en waarmee jij vooruit kunt
 • de (meeste) adviezen die ik je geef na afloop van elke sessie per mail
 • 10% korting op bijna alle supplementen die ik adviseer (de prijs van de supplementen zit niet inbegrepen bij de trajectprijs)

*) De beste resultaten ga je zien als je de sessies in een periode van 3-4 maanden inzet, maar je mag ze ook als een soort strippenkaart los over de periode van 1 jaar verspreiden. Heb je ze daarna niet afgenomen dan komen ze te vervallen.

Na afloop van dit traject

Na afloop van dit traject heb jij in ieder geval meer regie over jouw gezondheid. Je hebt in beeld welke voeding wel en niet werkt voor jou en dit heeft zich vertaald naar een concreet voedingsplan dat bij jou past in deze fase van je leven. Ook heb je ontdekt welke (meestal kleine) aanpassingen in je leefstijl je gezondheid dragen en ondersteunen.

De meeste van mijn klanten ervaren daarnaast meer energie, minder spijsverterings- en darmklachten, een brein dat het beter doet en hormonen die weer voor ze werken in plaats van tegen ze.

Klinkt jou dat als muziek in de oren? Laten we dan samen op weg gaan naar meer regie over jouw gezondheid. Meld je hieronder aan.

Ik kan je helaas niet helpen als je kanker hebt (gehad). Meedoen aan het ‘Pick my brain’ – traject is in dat geval dan ook helaas niet mogelijk.

Meest gestelde vragen

Het ‘Pick my brain’ – traject is bedoeld voor zelfbewuste, hoger opgeleide, ondernemende vrouwen die ondanks dat ze hun leven goed op orde hebben en best gezond zijn toch met enige regelmaat last hebben van klachten zoals:

 • spijsverterings- en darmklachten (obstipatie, diarree, wisselende ontlasting, opgeblazen gevoel)
 • hormoonklachten (PMS, zware / pijnlijke menstruaties, overgang)
 • vermoeidheidsklachten (beginnende overbelasting/burn-out, moe zonder oorzaak, slaapgedoe)
 • breinklachten (stemming, concentratie, geheugen, breinsnelheid)

Maar ook voor de zelfbewuste, hoger opgeleide, ondernemende vrouw die behoefte heeft om een paar keer per jaar even te kunnen sparren over haar gezondheid en hoe die optimaal te houden in de wereld waarin ze leeft en met alles wat daarbij komt kijken. Gewoon omdat ze merkt dat het dagelijks leven daaraan soms toch in de weg zit. Dan is ze op zoek naar een beetje extra ondersteuning om die periode door te komen.

Het ‘Pick my brain’ – traject is niet het beste traject voor je als jij al jarenlang last hebt van allerlei klachten die maar niet overgaan en gaandeweg ook lijken toe te nemen. Denk aan auto-immuunziekten zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, de ziekte van Hashimoto, maar ook aan prikkelbaredarmsyndroom, PCOS, endometriose, burn-out of andere gediagnosticeerde aandoeningen.

Ook als je nog nooit iets aan je voeding hebt gedaan en het helemaal nieuw is voor je om met je voeding en leefstijl de regie over je gezondheid te pakken is het ‘Pick my brain’ – traject niet geschikt.

In deze gevallen is het Gezonder, energieker en beter in je vel traject hét traject voor jou.

Omdat ik geen expertise heb rondom kanker is het traject ook niet geschikt voor mensen die kanker hebben of in het verleden hebben gehad. Ik vrees dat je dan op zoek moet naar een andere therapeut.

Als je twijfelt of het ‘Pick my brain’ – traject het juiste traject is voor jou of dat een ander traject bij mij beter past, stuur me dan een e-mail (info@vanappeltotzeekraal.nl) en leg je vraag aan mij voor. Zet er je telefoonnummer bij dan bel ik je terug voor overleg. Samen komen we dan wel uit bij het juiste traject.

Als blijkt dat het aantal sessies niet voldoende voor je is, dan kun je het traject uitbreiden met extra sessies. We praten dan samen over wat er nodig is en om hoeveel sessies dat het gaat. Hieruit volgt dan een aanvullend traject van een X aantal sessies. Deze sessies worden op dit moment gewaardeerd op € 98,50 per stuk, dus daarvoor ontvang je dan een nieuwe factuur.

Nee. Verzekeraars vergoeden helaas geen trajecten maar alleen individuele sessies en dan nog slechts een heel klein deel daarvan. Je kunt de factuur voor het traject daarom niet indienen bij je verzekeraar.

Colofon

IN DE KLEINSTE VERANDERING

ZIT VAAK HET GROOTSTE VERSCHIL

dr. Leo Pruimboom – grondlegger van de kPNI

 • Contact

  van appel tot zeekraal
  karekiet 7
  5221 HA ‘s-Hertogenbosch

  06 – 12 96 26 96

 • KvK: ‘s-Hertogenbosch 68647026