Aardbeien mango trifle

1 grote (1,5 kleine) rijpe avocado

1 flinke eetlepel ahornsiroop

150 ml volvette kokosmelk (+ een scheutje extra)

1 bakje aardbeien

1 rijpe mango

3 flinke eetlepels chiazaad

1 mespunt vanillepoeder

1 snufje zeezout

Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en doe ze in de mengkom van je staafmixer. Pulseer de aardbeien tot een grove moes. Doe in een bakje en spoel de mengkom en het mes van de staafmixer af.

Schil de mango en doe het vruchtvlees in stukjes in de mengkom en pulseer eveneens tot een grove moes. Doe in een bakje en spoel de mengkom en het mes van de staafmixer af.

Doe het vruchtvlees van de avocado(‘s) in de mengkom. Voeg er de ahornsiroop en een klein scheutje kokosmelk aan toe. Mix tot een gladde, dikke massa is ontstaan. Doe in een bakje en spoel de mengkom en het mes van de staafmixer af.

Doe nu 150 ml kokosmelk samen met 3 flinke eetlepels chiazaad, een mespunt vanillepoeder en een snuf zeezout in de mengkom. Mix een minuutje tot alles goed gemengd is. Laat eventueel even staan om in te dikken. Haal dan wel het mes van de staafmixer eruit en roer met een lepel af en toe in het mengsel om klonten te voorkomen.

Nu kun je je trifle gaan opbouwen. Begin met de avocadomoes, voeg dan een laagje van het kokosmengsel toe en (als dat echt goed stevig is) voeg dan een laagje aardbeien of mango toe. Herhaal de laagjes tot je mengsels op zijn.

Als het kokosmengsel niet genoeg is ingedikt, dan zakt het fruitmengsel er doorheen. Belangrijk dus om op te letten en eventueel even te wachten tot het chiazaad de kokosmelkmengsel voldoende is ingedikt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.