Aardbeien-rabarber-crumble

500 gram rabarber

250 gram biologische aardbeien (mag uit de diepvries)

50 gram kokosolie, roomboter of ghee

100 gram amandelmeel

2 el kokosmeel

40 gram + 1 tl tapiocameel

5 el kokosbloesemsuiker

3 el kokosrasp

1 tl kaneel

1 tl vanille extract

50 gram gehakte pistachenoten

snuf zout

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (conventioneel).

Maak eerst de crumble. Van deze crumble kun je 2x doen, dus de helft vries je in (of je maakt de helft) zodat je later snel een crumble op tafel kunt zetten.

Voor de crumble meng je het amandelmeel, kokosmeel, kokosrasp, 40 gram tapiocameel, 2 el kokosbloesemsuiker, een snuf zout en 1 tl vanille extract goed door elkaar. Doe nu de kokosolie, roomboter of ghee erbij. Deze bakstof is koud en vast. Je hebt hem dus niet gesmolten van te voren. Kneed nu met je handen alles goed door elkaar tot je een droge crumble krijgt die aan elkaar plakt als je erin knijpt maar die los is als je er losjes met de vingers doorheen gaat. Voeg op het laatst de gehakte pistachenoten toe en meng die er doorheen. Zet even opzij.

Was de rabarber en de aardbeien (als je verse aardbeien gebruikt). Haal de uiteinden van de rabarber af en schil hem lichtjes. Snijd hem in reepjes van 1 cm dikte en doe deze in een middelgrote pan met een dikke bodem. Haal de steeltjes van de aardbeien af en halveer ze. Als je diepvriesaardbeien gebruikt, dan hoe je daar niets aan te doen, ze kunnen zo diepgevroren de pan in.

Voeg de aardbeien bij de rabarber in de pan. Voeg 2 el water toe, 1 tl kaneel en 3 el kokosbloesemsuiker en zet op een laag vuur met de deksel erop. Schep na een paar minuutjes om en doe dat regelmatig. Je gaat zien dat het mengsel snel heel nat wordt, dan kan de deksel van de pan af en laat je de rabarber in ongeveer 15 minuten gaar en zacht worden. Zowel de rabarber als de aardbeien zijn dan met een lepel plat te drukken.

Doe 1 tl tapiocameel in een kommetje en voeg er ongeveer 1 el water aan toe. Meng tot een papje en voeg dit bij het aardbeien-rabarber-mengsel. Kook 1 minuutje door zodat het mengsel kan indikken.

Doe het aardbeien-rabarber-mengsel in een ovenschaal en bestrooi deze dunnetjes met ongeveer de helft van het crumble mengsel.

Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten. De crumble is dan lichtjes gekleurd.

Lekker zo of met een bolletje kokosijs of een beetje kokosslagroom.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.