Alternatieve chocolademousse

200 ml kokosmelk (of amandelmelk)

2 el cacao

1 el honing

4 el chiazaad

1 el macapoeder (optioneel)

Doe de kokos- of amandelmelk in een steelpannetje en voeg de cacao toe. Verwarm zachtjes al roerend met een garde zodat de cacao oplost in de melk.

Haal de pan van het vuur en voeg er de honing, macapoeder (eventueel) en het chiazaad aan toe. Roer heel goed door, zodat met name de chiazaadjes gelijkmatig verdeeld zijn over het mengsel.

Schenk de vloeibare mousse in 2 schaaltjes (niet al te diep) en laat op het aanrecht staan. Na ongeveer 30-40 minuten is het voldoende opgesteven (door de chiazaadjes) en klaar.

Ik gebruik dit als snel toetje als ik daar zin in heb, maar je kunt het ook als ontbijt gebruiken. Vul het dan aan met bijvoorbeeld wat gehakte noten en een in plakjes gesneden banaan of wat blauwe bessen. Wil je het als toetje maken? Begin dan voor het koken met het maken van dit recept en dan heb je na de maaltijd een heerlijke afsluiter!

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.