Andijviesalade met haring en nectarine

1 kleine krop andijvie

2 rijpe biologische nectarines

1 rijpe avocado

4 haringen

50 gram gemengde noten (geroosterd in de oven)*)

zwarte peper**), zeezout en extra vierge olijfolie

Snijd de andijvie in dunne reepjes, was ze in een flinke bak water en droog deze vervolgens in een sladroger.

Was de nectarines. Halveer ze en ontdoe ze van de pit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes/reepjes.

Snijd de haring in hapklare stukjes.

Doe de andijvie op de borden en beleg met de haring, nectarine en avocado. Strooi er de gemengde noten overheen en breng op smaak met zwarte peper, zeezout en een goede extra vierge olijfolie.

*) vervang de noten door tijgernoten als je een autoimmuunziekte hebt

**) laat de peper bij een autoimmuunziekte achterwege en vervang eventueel door een beetje peterselie

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.