Appelcake

225 gram amandelmeel

75 gram tapiocameel

25 gram kokosmeel

20 gram inuline/FOS 

1 tl natriumbicarbonaat

1/2 tl zeezout

2 grote eieren

100 ml kokosmelk

50 gram extra vierge kokosolie (gesmolten)

2 el ahornsiroop

1 tl appelciderazijn

1 tl vanille extract

2 appels

1 tl kaneel

50 gram rozijnen

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (conventioneel).

Doe alle ingrediënten vanaf het amandelmeel tot en met het zeezout bij elkaar in een kom en meng goed door elkaar. Kluts in een andere kom de eieren, kokosmelk, ahorn siroop, appelciderazijn en vanille extract door elkaar. Zet apart.

Rasp de appels en meng ze met de kaneel zodat alle rasp goed van kaneel voorzien is.

Bekleed een kleine ronde bakvorm (diameter: 18 cm) met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je het bakpapier even nat maakt en dan goed uitknijpt zodat het vocht eruit is.

Voeg nu de mix natte ingrediënten bij de mix droge ingrediënten en mix ze goed door elkaar. Voeg ook de gesmolten kokosolie toe. Als alle goed door elkaar zit, dan voeg je de appels en de rozijnen toe. Meng deze gelijkmatig door het beslag.

Doe het beslag in de bakvorm en laat 35-40 minuten garen in de oven. Kijk na een half uurtje even hoever je cake is. Een satéprikker moet er schoon uitkomen als je hem in het midden eruit steekt. Leg eventueel op het laatst een schoon vel bakpapier over de cake als de kleur al goed is maar de cake nog niet helemaal gaar.

Haal de cake uit de oven zodra hij gaar is. Laat hem even een stukje afkoelen voor je hem uit de vorm haalt en op een rek verder laat afkoelen. Pas aansnijden als de cake volledig is afgekoeld. In de koelkast 3-5 dagen houdbaar. Je kunt hem ook deels invriezen.

De inuline / FOS zorgt samen met de ahornsiroop voor de zoete smaak van de cake. Inuline / FOS is een hele mooie zoete vezel voor je microbioom. Met deze cake ondersteun je dus je darmflora. Ik koop inuline / FOS op www.bonusan.com/nl. Het product heet FibroPur Inuline FOS. Stuur me gerust een mail als je het product met 10% korting wilt aanschaffen, dan help ik je daarbij.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.