Aziatische kip

200 gram kipfilet

1-2 tenen knoflook

225 gram gemengde paddenstoelen

1 grote ui

2-3 el tamari (of naar smaak)

zwarte peper

2 el roomboter, ghee of kokosolie

Snijd de kip in kleine reepjes of blokjes. Schil de ui en snipper hem in fijn. Schil de knoflook, verwijder het uiteinde en snipper de knoflook fijn.

Maak de paddenstoelen met een borsteltje schoon, haal de uiteinden van de steeltjes eraf en snijd grote paddenstoelen in kleinere stukken.

Verwarm de bakstof in een hapjespan en voeg de ui toe. Bak op laag vuur 5 minuten tot ze glazig en licht gekleurd zijn. Voeg de kip toe en zet het vuur tijdelijk iets hoger, zodat de kip mooi aangebraden wordt aan alle kanten. Schep regelmatig even om.

Zodra de kip overal een mooi kleurtje heeft, zet je het vuur iets lager en voeg je de paddenstoelen toe. Bak de paddenstoelen tot ze bijna gaar zijn.

Breng het gerecht dan op smaak met peper en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook een minuutje mee. Voeg dan de tamari toe en schep goed om. Het is de bedoeling dat de paddenstoelen en ui de tamari lekker opnemen. Na een minuutje of 2-3 is dat grotendeels gebeurd en kun je het gerecht opscheppen.

Lekker bij bloemkoolrijst en gemengde wok-groenten.

Tamari is erg zout, ben dus voorzichtig met het toevoegen ervan. Liever iets te weinig dan iets te veel.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.