Basilicum pesto

1 flinke hand vol walnoten (ongebrand)

1 flinke teen knoflook

2-3 handen verse basilicum

150 ml extra vierge olijfolie

2 el edelgistvlokken (optioneel, zorgt voor de kaassmaak)

zwarte peper en zeezout 

Doe de walnoten, knoflook en basilicum in de mengkom van je foodprocessor of staafmixer. Mix het tot een grof mengsel.

Voeg de olijfolie, peper en zout toe en meng opnieuw tot een gladde pesto ontstaat.

Voeg als laatste de edelgistvlokken toe en pulseer nog enkele malen zodat deze ook goed opgenomen worden in je pesto.

De pesto is afgesloten in een luchtdichte pot en onder een klein laagje olijfolie zeker 10 dagen houdbaar.

In edelgistvlokken zitten veel B-vitamines. Merk je na het eten van deze pesto dat je tintelingen voelt in je vingers, tenen of het puntje van je neus. Dan heeft dat te maken met een verstoorde reactie op die B-vitamines. Neem dan contact op met een deskundig arts of therapeut om hier naar te kijken. Stop dan in ieder geval met het eten van edelgistvlokken.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.