Blauwe bessen vulkaantjes

1 bakje blauwe bessen (125 gram)

2 eieren

1 grote overrijpe banaan

1 el kokosbloesemsuiker

6 el amandelmeel

1 snuf zeezout

4 eenpersoons ovenschaaltjes en bakpapier

Verwarm de oven voor op 175 graden (conventioneel).

Spoel de blauwe bessen schoon en verwijder eventuele zachte, overrijpe blauwe bessen of bessen die er raar uitzien. Knip het bakpapier in 4 vierkantjes die groot genoeg zijn om je ovenschaaltjes mee te bekleden. Maak de bakpapier velletjes nat onder de kraan en knijp ze goed uit. Nu kun je er de binnenkant van je ovenschaaltjes makkelijker mee bekleden.

Leg onder in je ovenschaaltjes (die je dus bekleed hebt met het bakpapier) een laagje blauwe bessen (een laagje van ongeveer 2 bessen dik). Meng de andere ingrediënten in een keukenmachine of in het molentje bij je staafmixer tot een glad, vloeibaar beslag. Verdeel het beslag voorzichtig over de vier ovenschaaltjes.

Zet de schaaltjes voor ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. De vulkaantjes zijn goed als het deeg gaar is (als je er een satéprikker in prikt, dan komt die er schoon uit) en licht gekleurd. De blauwe bessen hebben het deeg opengebarsten en hebben je toetje als lava overstroomd.

Haal uit de oven en laat heel even iets afkoelen. Neem de vulkaantjes voorzichtig uit de schaaltjes en serveer meteen. Je kunt ze ook (als ze afgekoeld zijn) bewaren in de koelkast en de dag erop op eten. Dan zijn ze nog iets zoeter. Net wat jij lekker vindt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.