Bleekselderijsalade met kip, blauwe druiven en appel

1 grote stronk bleekselderij

1 grote, zoete appel

1 kipfilet (in blokjes)

250 gram blauwe druiven

1 rijpe avocado

60 gram walnoten

1 el ghee, kokosolie of roomboter

2 el mayonaise

2 el kokosyoghurt (of water)

1 tl dijon mosterd

1 tl uienpoeder

verse bieslook

zwarte peper en zeezout

Was de stelen van de bleekselderij en snijd deze in dunne reepjes. Doe de reepjes in een grote glazen kom en giet er kokend water op. Laat 5 minuten staan.

Was ondertussen de appel en de druiven. Snijd de appel in kleine blokjes en halveer de druiven. Hak de walnoten grof en snijd de avocado in kleine blokjes.

Na 5 minuten giet je de bleekselderij af en spoel je die na met koud water. Laat uitlekken en verder afkoelen. Zet even opzij.

Bak ondertussen de stukjes kip in de bakstof tot ze gaar zijn en mooi gekleurd. Breng op smaak met een klein beetje zwarte peper en zeezout.

Meng de mayonaise met de kokosyoghurt, de mosterd, het uienpoeder, de zwarte peper en het zeezout tot een lobbige dressing ontstaat.

Meng de bleekselderij met de appel, druiven, kip en de dressing goed door elkaar. Voeg dan de avocado en walnoten toe en schep nog een keer luchtig om. Snipper er op het laatst de verse bieslook overheen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.