Boekweitpap met aardbeien

125 gram aardbeien (vers of uit de diepvries)

50 gram boekweitvlokken

120 ml volvette kokosmelk

120 ml water

1 el ahornsiroop

1/2 tl kaneel

snuf zeezout

2 el hennepzaad

1 el kokosrasp

1 handje gemengde noten

Houd 3 aardbeien apart en snijd deze in plakjes. Hak de noten grof.

Doe de rest van de aardbeien samen met de boekweitvlokken, kokosmelk, water, kaneel en de snuf zout in een steelpan en zet de pan op een klein vuur. Verwarm de pad zachtjes en continu roerende totdat na een paar minuten een dikke pap ontstaat.

Haal van het vuur af en schep er de ahornsiroop doorheen. Doe in een ontbijtkom en serveer met de rest van de aardbeien, het hennepzaad, de kokosrasp en de gemengde noten.

Eventueel kun je de avond van te voren de ingrediënten al in een steelpan doen en in de koelkast zetten. Dan staat dit ontbijt nog sneller op tafel.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.