Boterzachte kabeljauw uit de oven

300 gram kabeljauwhaas (in 2 gelijke stukken)

1 el mayonaise

1 tl gladde mosterd

1 tomaat

1 tl uipoeder

6 blaadjes verse basilicum

zwarte peper, zeezout en extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (conventioneel).

Neem een ovenschaal en doe daar een klein beetje olijfolie in, zodat de vis als je hem erop legt niet aan de schaal gaat plakken.

Dep de vis droog en leg ze in de ovenschaal.

Was en snipper de basilicumblaadjes. Was de tomaat en snijd hem in kleine blokjes, vang het vocht op. Doe de tomaat met het vocht in een schaaltje en doe daar de overige ingrediënten bij (de olijfolie is alleen voor in de ovenschaal en gaat dus niet in dit mengsel). Meng alles tot een mooi sausje.

Verdeel dit sausje gelijk over de 2 stukken kabeljauwhaas. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten tot de vis gaar is.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.