Broccolisalade met rode biet

1 stronk broccoli

500 gram verse rode bieten (of eventueel voorgekookte bieten)

1 rijpe avocado

1 el grove mosterd

1 el koudgeperste honing

1 el balsamicoazijn van goede kwaliteit

6 el extra vierge olijfolie

zwarte peper en zeezout

Schil de bieten en snijd ze in mooie parten. Doe ze in een ruime pan en zet er zoveel water op dat ze goed onderstaan. Kook de bieten gaar. Afhankelijk van de grootte van de parten die je hebt, duurt dat 20-40 minuten.

Maak de broccoli schoon en stoom (of kook) de roosjes gaar in ongeveer 6 minuten. Ze moeten nog een beetje bite hebben en niet te gaar zijn.

Schil en ontpit de avocado en snijd hem in mooie blokjes.

Terwijl de groenten gaar worden breng je in een grote schaal (waar je de salade later in zult serveren) de overige ingrediënten samen tot een dikke dressing.

Zodra de bieten gaar zijn, giet je ze af en doe je ze (warm dus) bij de dressing. De dressing wordt hierdoor iets dunner en laat zich goed verdelen over de bieten. Door de warmte van de bieten trekken de smaken goed in.

Laat even staan en voeg zodra de ergste hitte van de bieten af is, de broccoli en de avocado toe.

Deze salade is zowel lekker bij vlees, kip als vis.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.