Cashewnotenmelk

1 beker rauwe cashewnoten

2 bekers gefilterd water

fijne zeef en kaasdoek

Week de cashewnoten de nacht voor gebruik in voldoende water zodat ze onder staan. Zet in de koelkast.

Giet de volgende ochtend af en doe de cashewnoten in een blender met flink wat vermogen. Voeg er 2 bekers gefilterd water aan toe. Blend tot een melkachtige substantie ontstaat. Is het nog te dik, voeg dan wat water toe.

Zelf houd ik van een cashewnotenmelk met voldoende gezonde vetten erin, dus maak ik hem niet te dun. De vetten geven de smaak aan de melk namelijk.

Hang de zeef in een kom en doe het kaasdoek in de zeef. Giet de melk door de zeef in de kom. Neem de uiteinden van het kaasdoek samen en maak er een zakje van. Knijp zoveel mogelijk ‘melk’ uit de cashewpulp.

Doe de cashewmelk in een schone fles en bewaar maximaal 3 dagen in de koelkast.

De pulp kun je mengen met wat zeezout en kruiden, zoals bijvoorbeeld rozemarijn. Brokkel ze op een bakplaat met bakpapier. Zet in de oven op 150 graden Celsius en laat de kruimels drogen en bakken tot croutons. Lekker voor over soep of in een salade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.