Cashewnotenpasta

400 gram rauwe cashewnoten

2 el extra vierge kokosolie, ghee of roomboter

1 snuf zeezout

Rooster de cashewnoten in de oven op 170 graden voor ongeveer 15-20 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn. Houd ze de laatste 5 minuten goed in de gaten, zodat ze niet verbranden. Laat de noten uit de oven afkoelen.

Doe de noten in een keukenmachine met het S-blad. Heb je geen keukenmachine dan kan het ook in het hakselmolentje van je staafmixer maar maak dan een halve hoeveelheid anders krijg je het waarschijnlijk niet makkelijk gemaakt. Voeg zout toe en pulseer de noten tot kruim. Zet de machine daarna aan op een middelhoge stand en laat de noten een minuut of 2 in de machine draaien. De notenkruimels zullen tegen de mengkom omhoog gaan klimmen. Stop dan de machine, schraap het notenkruim terug de mengkom in en zet de machine dan weer aan. Herhaal dit een paar keer indien nodig.

Na ongeveer 2 minuten voeg je de vetstof toe en zet je de machine weer aan totdat er een pindakaasachtige substantie ontstaat. Waarschijnlijk moet je nog een paar keer de randen van de mengkom schoonschrapen. Zodra er een smeuïge notenpasta is ontstaan, stop je de machine.

Doe de cashewnotenpasta in een steriele glazen pot en smullen maar.

Deze pasta kun je prima uit de koelkast bewaren. Hij is geruime tijd houdbaar. Hij mag ook in de koelkast, maar dan wordt hij wat steviger.

Probeer het ook eens met andere noten die je lekker vindt of met een gemengde notenmix. Het principe is hetzelfde.

Als de pasta te dik is, heb je te weinig vetstof gebruikt. Is hij te dun…tja, dan heb je iets teveel vetstof toegevoegd.

Lekker als basis voor een satésaus, op een dikke plak appel of zo van de lepel in het mondje.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.