Chia ontbijtpudding

250 ml volvette kokosmelk*)

4 el chiazaad

2 schepjes proteïnepoeder naar keuze

1 el ahornsiroop

1 tl vanille-extract

toppings naar keuze

Meng alle ingrediënten met een garde (met de hand) heel goed door elkaar. Blijf gedurende 20 minuten elke 5 minuten dit herhalen om te voorkomen dat de chiazaadjes naar de bodem van je mengkom zakken. Na 20 minuten voel je dat de chiazaad haar werk aan het doen is en de kokosmelk gaat binden. Dat is het moment om het mengsel in 2 schaaltjes te doen.

Je hebt dan 2 opties. De eerste is dat je de pudding belegt met toppings naar keuze, zoals iets van fruit, kasha, kokosrasp, cacaonibs, en meteen opeet. De tweede is dat je de pudding in de koelkast zet tot de ochtend erop en hem dan voorziet van toppings en eet.

*) Heb je liever geen kokosmelk, neem dan amandelmelk of cashewnotenmelk. Deze varianten bevatten echter onvoldoende gezonde vetten. Dit maakt dat je minder lang met het ontbijt kunt doen. Kies je voor een van deze plantaardige melkalternatieven voeg dan 1 eetlepel blanke amandelmelkpasta of cashewnotenpasta toe.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.