Chocolade brownie met frambozen

350 gram zoete aardappel

2 grote eieren

125 ml honing

5 el kokosolie (nog niet gesmolten)

2 tl vanillepoeder (dat is niet hetzelfde als vanillesuiker!)

60 gram cacaopoeder

1 tl natriumbicarbonaat (baking soda)

1/4 tl zeezout

2 el kokosmeel

2 espresso’s

Verhit de oven voor op 180 graden (conventioneel).

Maak 2 espresso’s en laat afkoelen.

Schil en rasp de zoete aardappel. Of snijd de zoete aardappel in grove stukken, doe ze in je keukenmachine met het S-blad mes erin en pulseer de zoete aardappel tot het de grootte heeft van rijst.

Doe de kokosolie in een ovenvast schaaltje en laat in de oven smelten. Uiteraard kun je dat ook au-bain-marie doen. Haal uit de oven als het gesmolten is en zet even apart.

Doe in een aparte kom de eieren met de honing en de afgekoelde espresso’s. Klop even luchtig op met een garde zodat alles goed gemengd is.

Voeg het vanillepoeder, de cacao, bicarbonaat en het zeezout bij de zoete aardappelrasp en meng goed door. Voeg dan het eimengsel en de gesmolten kokosolie bij het zoete aardappelmengsel en meng ook dit met een spatel goed door. Op het laatst voeg je het kokosmeel toe. Zorg dat dit heel goed wordt vermengd met het mengsel. Je hebt nu een ietwat vochtig brownie beslag.

Neem een platte, vierkante ovenschaal van ongeveer 22 cm doorsnede en bekleed die met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je dat bakpapier even nat maakt onder de kraan en dan uitknijpt.

Doe het beslag in de schaal en laat de brownie in 25-30 minuten garen in de oven. De brownie is gaar als je er met een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt. Laat de brownie dan nog 5 minuten nagaren in de oven terwijl je de temperatuur al uitzet.

Haal de brownie uit de oven, laat eerst helemaal afkoelen voor je hem uit de schaal haalt en aansnijdt. Serveer met frambozen of mango.

Bewaar de brownie in de koelkast. De dag erna is hij nog lekkerder. Hij laat zich ook goed invriezen.

Dit recept is geïnspireerd door en aangepast aan het recept van Eat Drink Paleo (eatdrinkpaleo.com.au).

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.