Chocoladetaartje

1 rijpe banaan

2 eieren

1 el tahin

1 handje walnoten (optioneel)

1 tl kokosolie

1 el cacao

50 ml kokosmelk of espresso

Verwarm de oven voor op 200 graden (conventioneel). Doe alle ingrediënten behalve de walnoten in een kleine keukenmachine en mix tot een egaal beslag.

Verdeel het mengsel over 2 ovenvaste schaaltjes (ramakins).

Hak de walnoten grof. Meng ze voorzichtig door het beslag, zodat ieder schaaltje de helft van de walnoten heeft. Als de walnoten teveel uitsteken, dan loop je het risico dat ze verbranden.

Plaats de schaaltjes in de voorverwarmde oven voor 25 minuten. De taartjes zijn goed als een satéprikker er schoon uitkomt. Even laten afkoelen en dan zo uit de schaaltjes eten. Lekker met verse mango en een bolletje kokosijs… ;-).

Wij eten dit vaak als toetje en dus uit de schaaltjes. Als je dit als los gebakje wilt eten, dan moet je de schaaltjes even invetten voordat je het beslag erin doet. Dan kun je ze er makkelijker uitkrijgen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.