Courgettepasta met broccolipesto en vis

2 middelgrote courgettes

1 klein broccoli

1 middelgrote ui

1 flinke teen knoflook

1 rode peper

2 el edelgistvlokken

2 rode poon filets of andere vis die je lekker vindt

1 rijpe avocado

2-3 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie

2 el geroosterde pompoenpitten

verse basilicum naar smaak

zeezout en extra vierge olijfolie

Was de courgettes en snijd er met een spiraalsnijder spaghetti van. Leg deze op een schone theedoek en vouw die dicht zodat de courgettespaghetti haar vocht goed kwijt kan. Druk even goed aan om dat proces te helpen.

Verwijder de schil van de ui en de knoflook. Snijd de ui in hele kleine snippers en hak de knoflook ook fijn. Halveer de rode peper, haal de zaadlijsten eruit en hak de peper fijn.

Haal de roosjes van de broccoli en stoom ze in 15 minuten meer dan gaar. De broccoli moet zo goed als uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt. Giet het water uit de pan waarin je de broccoli hebt gestoomd en doe de broccoli terug in de pan. Prak de roosjes met een vork helemaal fijn.

Doe 1 el roomboter, ghee of kokosolie in een brede hapjespan en bak op laag vuur de ui in 10 minuten zoet en glazig. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak die een minuutje mee. Doe dan de geprakte broccoli in de pan en zet het vuur laag. Schep goed om, voeg de edelgistvlokken toe en breng het geheel op smaak met zeezout.

Breng de pan waarin je de vis gaat bakken op temperatuur, voeg de rest van de roomboter, ghee of kokosolie toe en bak de vis gaar. De baktijd hangt af van het soort vis en de dikte van je filets. Eventueel kan de visboer je daarover advies geven.

Zodra je vis nog ongeveer 5 minuten nodig heeft om gaar te worden, voeg je de courgettepasta bij het broccolimengsel. Schep heel goed om en voeg net zoveel extra vierge olijfolie toe tot je een mooi en soepel geheel hebt. Waarschijnlijk heb je 2-3 eetlepels olie nodig. In het begin is het omscheppen van de courgettepasta met de broccolipesto wat stroef namelijk, de olijfolie maakt het net iets smeuïger. Breng op smaak met zeezout.

Halveer dan de avocado, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in 4 partjes.

Leg de pasta op je bord. Voeg dan de geroosterde pompoenpitten en de verse basilicum aan de pasta toe. Besprenkel de pasta met een beetje extra vierge olijfolie. Serveer met de vis en de avocado.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.