Courgettepasta met garnalen en bloemkool

2 courgettes

1 kleine bloemkool

1 grote ui

300 gram grote garnalen

2 tenen knoflook

rasp van een halve citroen

handje verse rucola

1 tl gedroogde basilicum

1/2 tl gedroogde oregano

1/2 tl gedroogde tijm

1/2 tl gedroogd bonenkruid

1/2 tl gedroogde chilivlokken

1 el ghee, roomboter of extra vierge kokosolie

2 el verse peterselie

2 el vega parmazan

zwarte peper, zeezout en extra vierge olijfolie

Begin met het marineren van de garnalen. Maak daarvoor de knoflook schoon en hak die fijn. Hak ook de verse peterselie fijn en rasp een halve citroen. Doe dit alles in een lage kom en voeg de gedroogde chilivlokken en zeezout naar smaak aan toe. Voeg rijkelijk extra vierge olijfolie toe, zodat een marinade ontstaat waarmee je alle garnalen van een mooie laag marinade kunt voorzien maar ze niet verdrinken in de marinade. De hoeveelheid olijfolie hangt een beetje af van de grootte van de garnalen, dus kijk even hoe dat gaat. Als je te weinig olijfolie hebt, kun je het altijd toevoegen als je merkt dat de marinade te ‘droog’ is voor al jouw garnalen. Laat de garnalen 3 uur in de koelkast marineren. Schep eventueel een paar keer om.

Was de courgettes schoon, haal het kopje eraf en maak er met een spiraalsnijder spaghetti van. Leg op een schone theedoek, besprenkel met zeezout en dek af met de andere helft van de theedoek (of met een andere theedoek).

Verwarm de oven op 200 graden Celsius (conventioneel). Haal de roosjes van de bloemkool. Snijd ze eventueel kleiner als dat nodig is en doe ze in een grote mengkom. Bestrooi ze met de gedroogde basilicum, tijm, oregano en bonenkruid. Voeg peper en zout toe en besprenkel dan rijkelijk met extra vierge olijfolie. Schep heel goed om zodat alle roosjes een dun laagje olie met kruiden hebben.

Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat waarop je bakpapier hebt liggen. Laat ze 25 minuten garen in de oven, schep ze dan om, voeg er de vega parmazan over en laat ze nog 15 minuten verder garen in de oven.

Maak de ui schoon en snipper hem in snippers van ongeveer 1 centimeter grootte. Fruit de ui in de ghee, roomboter of kokosolie zodra de bloemkool de eerste 25 minuten in de oven heeft gehad. Laat de ui op laag vuur zachtjes 10 minuten fruiten. Hij mag niet echt kleuren. Voeg dan de garnalen en de marinade toe en bak de garnalen in ongeveer 4 minuten gaar.

Hak ondertussen de rucola grof.

Dep nu de courgettespaghetti droog en druk hem goed aan in de theedoek. Er komt namelijk veel vocht vanaf en dat wil je zo min mogelijk in je eten hebben omdat het de smaak verdunt.

Voeg de courgettepasta bij de garnalen en schep kort om. Voeg de rucola erbij en de bloemkool en schep nog eenmaal om. Serveer meteen.

Lekker met een groene salade of een tomatensalade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.