Frambozentaart

500 gram frambozen (of een combi van bosvruchten)

1 citroen (sap en rasp)

1 rijpe banaan

200 gram amandelmeel

4 eieren

40 gram kokosbloesemsuiker

1 tl vanillepoeder

45 gram roomboter (of kokosolie)

2 tl arrowrootpoeder (bindmiddel)

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (conventioneel).

Prak de banaan in een grote mengkom. Doe de rasp van de citroen er overheen en zet apart.

Maak de bosvruchten schoon, spoel ze goed af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg er dan het sap van de citroen toe. Los het arrowrootpoeder in een apart schaaltje op in 1 eetlepel water en schep dat heel goed door het fruit. Zet apart.

Voeg de amandelmeel, de citroenrasp, kokosbloesemsuiker en de vanilliepoeder toe aan de geraspte banaan en citroen. Meng met een vork alles heel goed tot er een kruimelig deeg ontstaat. Smelt ondertussen de roomboter in een ovenvast schaaltje in de oven.

Klop de eieren met een garde gedurende 4 minuten tot een heel luchtig eimengsel ontstaat.

Voeg de gesmolten boter toe aan het deeg en meng goed met de vork. Spatel nu heel voorzichtig (met een pannenlikker) het eimengsel door het deeg. Zorg dat het een mooi, glad geheel wordt en dat de lucht er zoveel mogelijk in blijft.

Neem een bakblik (ik heb een ronde vorm van ongeveer 18 cm doorsnede genomen) en bekleed dat volledig met bakpapier. Dat gaat het makkelijkst als je dat bakpapier eerst ‘opfrommelt’ en nat maakt onder de kraan. Knijp het vervolgens heel goed uit en vouw het open. Nu kun je er eenvoudig je bakblik mee bekleden.

Doe het fruitmengsel onderin het bakblik en verdeel gelijkmatig over de bodem. Schep daarna het deeg erover heen.

Zet in de voorverwarmde oven voor ongeveer een uur. Na een half uur zet je de temperatuur terug naar 160 graden Celsius.

Zodra een satéprikker er schoon uitkomt als je hem erin steekt, dan is het deeg gaar. Haal de taart uit de oven en laat in de vorm afkoelen voor je hem omschept. Om dat laatste te doen plaats je een groot borg over de taartvorm en keer je de taart voorzichtig om op het bord. Let op, want er kan fruitvocht uitkomen!

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.