Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.
500 gram biologische aardpeertjes
1-2 el ghee, kokosolie of roomboter*)
zwarte peper**) en zeezout
Was de aardpeertjes en droog ze af met een schone theedoek. Snijd het kopje en kontje eraf en snijd ze in kwarten. Doe de bakstof in een platte pan en laat smelten. Voeg de aardpeertjes toe en bak ze op heel laag vuur tot ze gaar zijn en mooi verkleurd. Schep ze wel regelmatig om. In totaal hebben ze ongeveer 20 minuutjes nodig.
Haal ze uit de pan en schep ze op een bord waar je keukenpapier op hebt liggen. Dep het overtollige vet eraf. Breng op smaak met vers gemalen zeezout.
*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie
**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.
Lekker met zelfgemaakte mayonaise.
TIP: Je kunt de aardpeertjes ook de dag ervoor al een paar minuutjes stomen (niet langer dan 5 minuten) en af laten koelen om ze de volgende dag op te bakken. Dan zijn ze eerder klaar en is de kans dat ze net iets te donker worden ook kleiner.
Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.