Gebakken bakbananen

2 grote, groene bakbananen

2-3 el ghee, roomboter of kokosolie*)

zeezout 

Voor dit gerecht heb je groene bakbananen nodig. Het gaat niet met gewone, groene bananen en is ook niet lekker met gele (bak)bananen.

Schil de bananen. Dat gaat het beste door het kopje en kontje eraf te snijden en dan over de lengte de schil helemaal in te snijden op meerdere plaatsen, zodat er repen ontstaan. Pel deze repen met behulp van een mes.

Snijd de bakbanaan in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte, niet meer.

Neem 2 platte pannen en doe daarin voldoende bakstof. Laat smelten en leg dan de plakjes bakbanaan een voor een op de bodem van de pannen. Zorg dat ze niet over elkaar heen liggen. Laat ze 4 minuten of middellaag vuur licht kleuren en garen. Keer ze dan met 2 vorken een voor een om en laat ze ook aan de andere kant 3-4 minuten garen en kleuren. Check regelmatig of de kleur goed is en niet te donker wordt.

Zet ondertussen een kom klaar die je bekleedt met 3 vellen keukenrol. Schep de gebakken bakbanaan schijfjes in de kom en dep ze met de keukenrol droog en vetvrij. Haal het keukenpapier weg en bestrooi ze met zout.

Lekker met zelfgemaakte mayonaise.

*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.