Geroosterde paprikasaus

4 rode puntpaprika’s

3 tl gerookte paprikapoeder

1 tl gedroogde chilivlokken

2 el mayonaise

zeezout

Rooster de puntpaprika’s (heel) in een bakblik in de oven op 180 graden Celsius voor ongeveer een uur. Haal ze uit de oven en dek ze af met een schone theedoek. Laat een half uur staan.

Ontvel en ontpit de paprika’s en doe ze in het mixkommetje dat bij je staafmixer hoort. Voeg de andere ingrediënten toe en mix tot een saus. Als de saus iets te dik is, dan kun je hem verdunnen met een klein scheutje kokosmelk of amandelmelk (of water).

Deze saus is heel lekker bij vis, kip en gebakken aardperen.

Goed afgedekt in de koelkast is hij zeker nog 3-4 dagen houdbaar.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.