Geroosterde pompoen met paprika

1 kleine of 1/2 grote oranje pompoen (biologisch)

2-3 rode paprika’s

2 handen verse koriander (of peterselie)

1 el zwart korianderzaad

3 el kokosmelk

1 el tahin

1 el kokosyoghurt

1/4 tl komijn

1/8 tl kaneel

1/4 tl kurkuma

mespunt chilipeper

zeezout

olijfolie, kokosolie of ghee

Verwarm de oven voor op 200 graden (conventioneel).

Was de pompoen en paprika schoon. Je wilt de schil van de pompoen ook graag kunnen opeten, dus koop de pompoen biologisch dan kun je dat met een gerust hart doen.

Halveer de pompoen en verwijder de pompoenpitten. Snijd de pompoen in repen van ongeveer 1 cm dikte. Halveer de paprika’s eveneens en ontdoe ze van hun zaadlijsten. Snijd de paprika’s in dikke repen.

Leg de pompoen en de paprika op een bakplaat (of twee bakplaten als het teveel is). Doe er wat zout over en olijfolie, (gesmolten) kokosolie of (gesmolten) ghee. Zet de bakplaat in de oven. Na 25 minuten moet je de pompoen en paprika omscheppen zodat de andere kant ook mooi kan kleuren.

Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing door elkaar (dat zijn alle overige ingrediënten behalve de verse koriander en het zwarte korianderzaad). Laat de dressing staan om in te dikken. Hij is bij het maken dun en moet de structuur van dikke yoghurt gaan krijgen. Daar zorgt de tahin voor.

Hak de koriander grof.

Zodra de pompoen en paprika goed zijn, doe je die over op een leuke schaal. Giet er wat van de dressing overheen (de rest serveer je er los bij) en bestrooi met de verse koriander en het zwarte korianderzaad.

Dit gerecht is heerlijk bij een stukje vis of gevogelte. Serveer er een groene groente bij (een gemengde salade, broccoli of spruitjes).

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Annedoor van Maankruid. Dank je wel Annedoor voor je inspiratie.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.