Geroosterde pompoen met kipburgers en broccoli

500 gram biologische pompoen

1 middelgrote broccoli

1 rijpe avocado

1 grote kipfilet

1 tl uienpoeder

1 knoflook

verse bieslook, peterselie of andere kruiden

verse of gedroogde rozemarijn

zwarte peper*), zeezout

1 el ghee, roomboter of extra vierge kokosolie**)

extra vierge olijfolie

Zet de oven aan en verwarm die voor op 180 graden Celsius (hetelucht).

Was de pompoen schoon, halveer hem en haal de pitten eruit. Snijd de pompoen vervolgens in halve maantjes of grove stukken. Net wat jij fijn vindt eten. Leg de pompoen op de bakplaat waar je bakpapier op hebt liggen. Bestrooi de pompoen met de rozemarijn (als je verse gebruikt, dan hak je die eerste even fijn), peper en zeezout. Besprenkel de pompoen met extra vierge olijfolie.

Als de oven op temperatuur is, dan doe je de pompoen erin. Eerst voor 30 minuten. Daarna keer je ze om en geef je ze nog ongeveer 15 minuten. Elke oven is anders, dus houdt ze vanaf een half uur in de gaten dat ze niet verbranden.

Terwijl de pompoen in de oven staat, maak je de kipburgers klaar volgens het recept.

Ondertussen snijd je de broccoli roosjes los van de stam. Stoom of kook deze in 8 minuten gaar. Breng ze op je bord op smaak met wat zeezout en extra vierge olijfolie. Dat laatste is ook belangrijk om voldoende, gezonde vetten in je menu te hebben.

Snijd de avocado door midden, haal de pit eruit en snijd de avocado dan nogmaals door midden, zodat je 4 kwarten hebt. Haal de schil eraf en leg op elk bord 2 kwarten avocado. Dit is niet alleen heerlijk bij de broccoli, maar ook een bron van gezonde vetten.

Zodra de pompoen, de kip en de broccoli gaar zijn kun je je bord opmaken en smullen.

*) laat achterwege als je een autoimmuunziekte hebt.

**) gebruik kokosolie als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.