Geroosterde pompoen met rozemarijn

1 kleine oranje pompoen

1 tak verse rozemarijn

zwarte peper*), zeezout en extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven).

Neem voor dit recept een biologische pompoen, zodat je de schil ook zonder zorgen kunt eten. Was de pompoen wel goed schoon. Halveer hem en haal de zaden eruit. Snijd hem eerst in ringen van 1 cm dik en snijd deze vervolgens in blokjes van 2 cm lengte.

Was de rozemarijn en rits de naaldjes van de tak. Hak de gewassen rozemarijn naaldjes fijn.

Doe de pompoen in een schaal en voeg daaraan de gehakte rozemarijn, verse gemalen zeezout en zwarte peper toe en besprenkel rijkelijk met extra vierge olijfolie. Schep dit alles met je handen goed om, zodat op alle pompoenblokjes olie en kruiden zit.

Leg de pompoenblokjes op een bakplaat die je bekleed hebt met bakpapier. Bak de pompoen in de voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Schep na een half uur even goed om.

*) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.