Gesmoorde radijsjes, prei en pesto

450 gram prei (zonder loof)

2-3 bosjes radijsjes

3 el verse basilicum pesto

1 rijpe avocado

verse kabeljauw of andere witvis

ghee, roomboter of extra vierge kokosolie om in te bakken

zwarte peper en zeezout

Haal het loof van de radijsjes, was ze goed schoon en haal dan het kopje en kontje eraf. Halveer ze en zet apart.

Haal het loof van de prei, snijd de prei in dikke ringen (ongeveer 1-1,5cm dik) en was ze goed schoon (er kan veel zand tussen zitten!). Zet apart.

Als je nog geen verse pesto in huis hebt, dan maak je die nu.

Doe bakstof in een middelgrote pan met dikke bodem en laat smelten. Voeg de prei toe en schep goed om. Doe de deksel schuin op de pan (zodat het vocht weg kan) en draai het vuur laag. Smoor de prei gaar in ongeveer 20 minuten, maar schep wel regelmatig om en houd de hoogte van het vuur in de gaten. De prei mag licht kleuren maar niet te donker worden. Breng op smaak met zout en peper.

Op hetzelfde moment dat je de bakstof voor de prei in een pan doet, laat je in een platte pan (waar je ook een deksel voor hebt) ook bakstof smelten en voeg je de radijsjes toe. Schep regelmatig om en ook hier de deksel schuin op de pan. In ieder geval voor een minuut of 10 om de radijsjes te laten garen. Schep regelmatig om. Na 10 minuten kan de deksel van de radijsjes eraf en blijf je regelmatig omscheppen en laat je de radijsjes verder garen en een mooi kleurtje krijgen. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de avocado in vieren en ontdoe hem van de pit en schil. Leg de avocadoparten op de borden.

Bak in de laatste 10 minuten (afhankelijk van de dikte van je vis) de vis. Breng ook deze op smaak met zout en peper.

De basilicumpesto is heel lekker bij de prei en/of de vis.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.