Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.
2 grote venkelknollen
1 el ghee/kokosolie/roomboter/avocado-olie*)
zwarte peper**) en zeezout
Was de buitenkant van de venkel schoon en snijd de lelijke uiteinden van de stelen af. Snijd de stelen in ringetjes van 1 cm dikte. Zet de venkel dan rechtop en halveer hem. Leg de venkel op de snijkant op je snijplank. Verwijder het kontje van de venkelknol en snijd de rest van de venkel in dikke repen van ongeveer 1 cm.
Doe de bakstof in een platte pan (met deksel) en verwarm op matig vuur. Zodra de bakstof gereed is om in te bakken voeg je de venkel toe. Schep goed om en smoor de venkel op matig/zacht vuur met de deksel schuin op de pan (zodat er een klein beetje lucht kan ontsnappen). Schep regelmatig om.
Zodra de venkel zacht is en licht gekleurd is hij goed. Voeg naar smaak vers gemalen zeezout en zwarte peper toe.
Heerlijk bij vis- of kipgerechten.
*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie of avocado-olie
**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.
Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.