Herfstsalade met eikenbladsla, walnoten en hennepzaad

1 krop eikenbladsla

1 komkommer

1 gele paprika

1 rijpe avocado

4 el hennepzaad (gepeld)

2 handjes walnoten

zwarte peper, zeezout en extra vierge olijfolie

Scheur de eikenbladsla van de krop in grove repen, was de sla en droog deze in een sladroger. Doe hem in een schaal.

Was de komkommer en paprika, halveer ze en verwijder van beiden de zaadlijsten. Snijd de komkommer en paprika in kleine blokjes of reepjes, net wat jij fijn vindt.

Kook 2 eitjes per persoon gedurende 5-7 minuten gaar. Hoelang je ze kookt hangt af van de grootte van het ei en de vraag of je het ei helemaal gaar wilt hebben of nog een zachte dooier wilt.

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep met een theelepel het vruchtvlees in kleine half ronde bolletjes eruit.

Voeg de komkommer en paprika toe aan de sla en breng op smaak met zwarte peper, zeezout en een goede extra vierge olijfolie. Voeg dan je avocado, het hennepzaad en de walnoten toe aan je salade.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.