Honing-ketjap-kip (zonder soja)

2 grote of 3 kleine kippendijen (met vel)

2 grote rode uien

50 ml coconut aminos

15 ml honing

1/2 tl chilivlokken (gedroogd)

1 teen knoflook (fijn gehakt)

snuf zout

1 el ghee, extra vierge kokosolie of roomboter om in te bakken

Maak een marinade van de coconut aminos, honing, chilivlokken knoflook en zeezout. Marineer de kip hierin minimaal 30 minuten maar liever 60 minuten.

Pel ondertussen de uien en snijd ze in halve ringen. Bak de uien in een pan met 1 el bakstof op laag vuur en al omscheppend in 20 minuten zacht en zoet. Neem hiervoor een pan die passend is om precies de kippendijen in te bakken maar dan niet teveel ruimte over te hebben.

Voeg na 20 minuten smoren van de uien de gemarineerde kippendijen toe samen met de marinade. Zet het vuur laag en doe een deksel half op de pan. Laat de kip 10 minuten garen, waarbij je de kip na 5 minuten een keer omkeert.

Na 10 minuten keer je de kip weer om en nu houd je de deksel van de pan af. Bak de kip op laag vuur in nog ongeveer 10 minuten gaar.

Lekker bij bloemkoolrijst en een groene salade.

Ketjap is gemaakt van soja en bevat gluten. Tamari is een alternatieve glutenvrije sojasaus, maar het blijft soja. Soja is niet voor iedereen geschikt. Coconut aminos is een ketjapsaus gemaakt van kokosnoten. Het is soja- en glutenvrij. Het smaakt als ketjap maar is veel gezonder.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.