Zeewierpasta met radijsjes en grote garnalen

20 gram gedroogde zeewierpasta per persoon

1 biologische prei (alleen het loof)

2 bossen radijsjes

2 tenen knoflook

1 ui

9 grote rauwe gamba’s per persoon

2 eetlepels ghee, roomboter of kokosolie*)

peper**), zout en olijfolie

Ontdooi de gamba’s en controleer of het darmkanaal uit elke gamba is verwijderd. Zo niet, verwijder deze dan alsnog. Laat de gamba’s op een keukenpapiertje uitlekken.

Was de prei en snijd het loof in ragfijne ringetjes. De rest van de prei wordt voor dit recept niet gebruikt.

Maak de ui en de knoflook schoon. Snipper de ui en knoflook.

Maak tot slot de radijsjes schoon en halveer ze.

Zet een grote pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook de zeewierpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Neem ondertussen dat de pasta kookt een grote platte hapjespan en zet die op gemiddeld vuur. Doe de bakstof in de pan. Als de bakstof gesmolten is, dan kunnen de uitjes erin. Fruit deze kort tot ze glazig worden en voeg dan het loof van de prei toe. Smoor ongeveer vier minuten en voeg dan de gehalveerde radijsjes toe. Doe een deksel half op de pan en minder het vuur iets. Schep regelmatig om en smoor de radijsjes gaar in ongeveer 15 minuten. De radijsjes gaan bruin kleuren als ze goed zijn.

Bak 5 minuten voor het einde van de baktijd van de radijsjes in een platte pan de gamba’s in de resterende bakstof met wat knoflook gaar.

Giet de zeewierpasta af en meng het radijs mengsel en de gamba’s er doorheen. Breng op smaak met peper en zout en sprenkel er op het bord nog wat olijfolie overheen.

Serveren met bijvoorbeeld een tomatensalade en een andere groente naar keuze.

*) Als je een autoimmuunziekte hebt, gebruik dan alleen kokosolie

**) Laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.