Kerrieschotel met perzik

1 middelgrote spitskool

2 uien

2 tenen knoflook

250 gram biologisch rundergehakt

190 gram perziken (in partjes)

1 el kerriepoeder

peper, zout en seroendeng

roomboter, ghee of kokosolie om in te bakken

Snijd de spitskool ragfijn. Haal daarbij het dikke deel van de stronk weg. Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook.

Doe de bakstof in een hapjespan waar je een deksel op kunt doen. Roerbak op laag vuur de spitskoolreepjes al omscheppend gaar. Dat duurt een minuut of 10-15 afhankelijk van hoe beetgaar je hem het lekkerst vindt. Houd daarbij de deksel half schuin op de pan, zodat de warmte erin blijft maar vocht kan ontsnappen. Blijf goed roeren zodat de spitskool niet aanbrandt.

Doe ondertussen in een andere pan ook bakstof en fruit daarin de uien een paar minuten aan. Voeg dan de knoflook en de kerriepoeder toe en bak een minuutje mee. Daarna gaat het gehakt in deze pan en braad je dat rul. Zorg dat de kruiden goed gemengd worden door het gehakt. Breng op smaak met peper en zout.

Breng ook de roergebakken spitskool op smaak met peper en zout. Voeg dan het gehakt/ui-mengsel toe aan de spitskool en schep goed om. Voeg de perziken toe en schep die ook voorzichtig om. Laat een paar minuutjes warm worden.

Schep op de borden en besprenkel het gerecht rijkelijk met de seroendeng.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.