Kipburgers

1 flinke kipfilet

1 teen knoflook

1 tl uienpoeder

handje verse bieslook of andere kruiden

peper*), zeezout

ghee, roomboter of extra vierge kokosolie om in te bakken**)

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Doe deze in een keukenmachine of in je mengkom die bij je staafmixer hoort en maal de kip tot een hele fijne massa. Doe deze gepureerde kip vervolgens in een kom.

Hak de knoflook en de kruiden fijn en voeg deze samen met de uienpoeder, peper en zeezout toe aan de kip. Kneed het met de hand heel goed door elkaar tot de kruiden goed door het vlees heen zitten. Rol het kip-mengsel op een plank tot een gelijkmatige vleesrol of bal. Snijd deze vervolgens in twee gelijke stukken.

Was nu je handen en houd ze nat.

Kneed met je natte handen 2 burgers van de kip. Doordat je handen nat zijn blijft het kip-mengsel niet meer zo plakken.

Bak de kipburgers in een eetlepel bakstof  in een hete pan ongeveer 4 minuutjes per kant bruin en gaar.

Je kunt met dit basisrecept natuurlijk eindeloos variëren. Allerlei kruiden die je lekker vindt, kun je gebruiken. Cajunburgers zijn bijvoorbeeld ook lekker. Zeker met mijn guacemole

*) laat achterwege als je een autoimmuunziekte hebt.

**) gebruik alleen kokosolie als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.