Kippenlevertjes met champignons en ananas

250 gram biologische kippenlevertjes

1/4 verse ananas

250 gram (kastanje)champignons

1 grote ui

1 teen knoflook

2 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie*)

zwarte peper**), zeezout en extra vierge olijfolie

Spoel de kippenlevertjes onder stromend water schoon en verwijder eventuele bloedresten of peesjes. Droog ze goed af en zet ze even apart.

Pel de ui en de knoflook. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

Borstel de champignons schoon, verwijder het steeltje en snijd ze in kwarten.

Verwijder de bovenste en onderste helft van de verse ananas. Zet hem op een van de snijkanten op een schone snijplank en snijd de rest van de schil er van boven naar beneden af. Halveer de ananas en verwijder het vaste middengedeelte. Snijd de schoongemaakte ananas nu in kleine stukjes. Je hebt een kwart nodig. De rest kun je in een goed afsluitbare bak een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Verwarm een eetlepel bakstof in de pan en voeg de kippenlevertjes toe. Breng ze op smaak met zout en peper en laat ze op een middelmatig vuur aan beide kanten een mooie kleur krijgen. Let op: kippenlevers kunnen behoorlijk spatten, dus ga niet met je hoofd boven de pan hangen.

Zodra de kippenlevertjes aan beide kanten een mooi kleurtje hebben, haal je ze met een schuimspaan uit de pan en zet je ze op een bord even opzij. Voeg eventueel weer een eetlepel bakstof toe in de pan en zet het vuur iets lager. Voeg de uien toe en bak die glazig. Voeg dan de knoflook toe en verwarm een minuutje mee. Daarna gaan de champignons in de pan. Zodra de champignons beginnen te slinken, voeg je de kippenlevertjes weer toe en laat je die gaar worden (dan zijn ze grijs van binnen en niet meer roze). Een paar minuten voor het einde voeg je de ananasstukjes toe en verwarm je die even.

Lekker met geroosterde zoete aardappel (uit de oven) en gestoomde broccoli.

*) gebruik alleen de kokosolie als je een autoimmuunziekte hebt.

**) laat de peper achterwege als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.