Kippenlevertjes met raapstelen pesto

250 gram biologische kippenlevertjes

2 uien

200 gram paddenstoelen (gemengd, gewoon of kastanje)

4 el raapstelenpesto of basilicumpesto

2 el ghee, roomboter of kokosolie

peper, zeezout

Maak de raapstelenpesto volgens het recept.

Was de kippenlevertjes onder de koude kraan schoon en haal eventueel de witte sliertjes (peesjes) eraf. Droog ze goed af met keukenpapier.

Pel en snipper de ui in (halve) ringen.

Maak de paddenstoelen schoon, haal het kontje eraf en snijd ze in iets grote, maar hapklare stukken (of kleiner als je dat lekkerder vindt).

Doe de bakstof in een grote braadpan en laat smelten op gemiddeld vuur. Doe daarna de kippenlevertjes in de pan en bak ze een paar minuten per kant aan tot ze mooi bruin zijn. Let op, want kippenlevertjes hebben nog al eens de neiging om behoorlijk te spetteren, dus ga er niet met je gezicht boven hangen.

Als de levertjes goed op kleur zijn aan beide kanten, dan haal je ze uit de pan en zet je ze even op een bord apart.

Voeg nu in dezelfde braadpan de uien toe en fruit op laag vuur rustig aan tot de uien glazig zijn. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak die tot ze bijna gaar zijn.

Nu gaan de levertjes terug in de pan. Laat ze op laag vuur zachtjes garen (waarschijnlijk hebben ze nog een minuutje of 5 nodig) tot ze vanbinnen grijzig zijn en niet meer bloedrood.

Doe het vuur uit en schep de pesto er doorheen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.