Kipschnitzels

1 grote of 2 kleine kipfilets

1 ei

1 tl dijon mosterd

1 tl gedroogde tijm

1 tl uienpoeder

100-150 gram kokosrasp

vers gemalen peper en zeezout

2 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie

Als je een grote, dikke kipfilet gebruikt, halveer hem dan zodat je 2 dunne kipfilet plakken krijgt. Snijd deze eventueel in grote parten. Gebruik je 2 kleine, dunnere kipfilets dan hoef je deze waarschijnlijk niet in dunnere plakken te snijden en volstaat het om ze in grote parten te snijden.

Neem 2 soepborden. Doe in het ene bord het ei met de mosterd en kluts dat tot een homogeen mengsel. Doe in het andere bord de kokosrasp met de tijm, uienpoeder, peper en zout. Meng goed door elkaar.

Haal de kip eerst aan beide kanten door het eimengsel en daarna door de rasp. Leg opzij op een bord of een kunststof snijplank. Zodra je alle kip op deze manier hebt gedaan, neem je een platte pan en zet je die op een matig vuurtje. Laat de pan even warm worden (niet gloeiend heet!).

Doe de bakstof in de pan en bak de kipschnitzels op een matig tot klein vuur tot ze gaar zijn en een mooie kleur hebben. Houd de kipschnitzels wel in de gaten, want de kokosrasp kan aanbranden. Houd het vuur dus gematigd en zorg dat je de schnitzel op tijd omdraait.

Deze kipschnitzels zijn lekker met allerlei soorten groentegerechten. Je kunt naar hartelust experimenteren met wat je erbij wilt eten.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.