Kokosijs met chocoladesaus en blauwe bessen

1 bak kokosijs (ik gebruik die van Cocostart te koop bij de natuurwinkel)

10 gram pure chocolade (per persoon)

1 el extra vierge kokosolie (per persoon)

1/2 tl honing (per persoon)

1 snuf zeezout

blauwe bessen

Haal het kokosijs op tijd uit de diepvriezer zodat het niet te hard bevroren is en makkelijk schept.

Doe de kokosolie, chocolade, honing en zeezout in een steelpannetje en verwarm op heel laag vuur. Roer goed door tot een homogene saus ontstaat. Dit duurt 2-3 minuutjes.

Ondertussen schep je het ijs in de schaaltjes, spoel je de bessen af en dan kun je het gerechtje al in elkaar zetten.

Doe het ijs in de bakjes, overgiet met de chocoladesaus en garneer met de blauwe bessen.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.