Konjac noodles met asperges en gamba’s

250 gram konjac noodles

1 broccoli

1 bosje groene asperges

1 kleine venkel

2 kleine rode uien

8 black tiger garnalen (of andere grote gamba’s)

3 el mayonaise

1 el kokosmelk of andere plantaardige melk

1 klein teentje knoflook

1 el fijn gehakte platte peterselie

1 el roomboter, extra vierge kokosolie of ghee

zwarte peper en zeezout

Begin met het maken van knoflooksaus door de mayonaise, kokosmelk, een fijngehakte teen knoflook, peterselie, peper en zeezout door elkaar te mengen. Zet apart, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Haal de roosjes van de broccoli en stoom (of kook) ze in ongeveer 6 minuten beetgaar. Haal het stoommandje uit de pan of giet de broccoli af en zet apart.

Terwijl de broccoli op het vuur staat, haal je de verhoute onderkanten van de groene asperges af en snijd je de asperges in stukjes van ongeveer 3-4 cm lengte. Spoel de venkel schoon, haal de stengels eraf en snijd de rest van de venkelknol ragfijn. Haal de schil en het kopje van de uien, halveer ze en snipper ze in dunne halve ringen.

Maak de garnalen schoon door het darmkanaal eruit te halen. Zet de garnalen even terug in de koelkast.

Neem de konjac noodles uit de verpakking en spoel ze in een fijne vergiet onder koud stromend water schoon. Knip ze met een schone keukenschaar in kortere noodles. Zet apart.

Doe de bakstof in een grote hapjespan en laat op middelmatig vuur smelten. Voeg dan de groene aspergestukjes toe en schep even om. Laat de asperges een minuut of 5 zachtjes bakken. Voeg dan de venkel en de rode ui toe en schep weer goed om. Bak op matig vuur de groenten in ongeveer een minuutje of 10 bijna gaar. Voeg dan de broccoli toe en de gamba’s. Zorg dat de gamba’s de bodem van de pan goed raken en bak ze 2 minuten per kant. Schuif eventueel de groentemix in de pan even aan de zijkant.

Schep alles nu nog eenmaal goed om en voeg dan de konjac noodles toe. Meng deze goed met de groenten en de gamba’s en verwarm voor ongeveer 2 minuten. Voeg dan de knoflooksaus toe en schep alles goed door elkaar.

Dit recept zit barstensvol met vezels waar je microbioom heel blij van wordt. Niet alleen in groenten, maar ook de konjac noodles zijn heel erg vezelrijk en echte krachtpatsers als het gaat om je darmbeestjes goed te voeden.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.