Koolsalade

1 klein witte kool

1/4 van een kleine rode kool

2 rode puntpaprika’s

1 flinke bos verse peterselie

1 tl karweizaad

2 el mayonaise

3 el kokosyoghurt

1 tl uienpoeder

vers gemalen peper en zeezout

Haal de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in kwarten. Verwijder de stronk en snijd de rest ragfijn (of iets dikker als je dat lekkerder vindt).

Was de puntpaprika’s, haal het kopje eraf en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes.

Hak de peterselie grof.

Voeg de koolsoorten, de paprika en de peterselie door elkaar.

Kneus het karweizaad in een vijzel. Maak een dressing van de mayonaise, kokosyoghurt, karweizaad, uienpoeder, peper en zout. Eventueel kun je er een beetje honing door doen als je dat lekker vindt.

Schep de dressing door de koolsalade en geef hem even een uurtje de kans om de smaken te laten intrekken in de kool.

Lekker met bakbanaan frietjes en een stukje vis.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.