Koude schotel met kip en courgette

200 gram kipfilet

500 gram biologische aardappels

2 kleine courgettes

2 bosui

1 rijpe avocado

1 knoflookteen

een handje walnoten

een bosje verse peterselie

2 el mayonaise

1 tl Dijon mosterd

1 tl uienpoeder

2 el kokosmelk

zwarte peper, zeezout

2 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie

Was de aardappels goed schoon onder stromend water en snijd ze in blokken van 1 x 2 cm groot. Kook ze in een klein beetje water tot ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten). Giet af en zet apart om af te koelen. Zodra ze afgekoeld zijn, zet je ze in de koelkast.

Het beste is om dit de ochtend of avond ervoor te doen, zodat de aardappels echt goed afgekoeld zijn.

Was de courgettes schoon, maak er kwarten van door ze in de lengte door te snijden. Haal de zaadlijsten eruit. Snijd de courgette in kleine reepjes. Pel de knoflook en hak hem fijn.

Snijd de kipfilet in blokjes, breng op smaak met peper en zout en bak ze in een eetlepel bakstof op matig vuur tot ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten). Haal ze uit de pan en doe in de schaal met de afgekoelde aardappels.

Doe een eetlepel bakstof in de pan en zet hem terug op het vuur. Doe er de courgette in en roerbak deze tot ze gaar zijn en mooi van kleur (ongeveer 10 minuten). Doe er de laatste minuut de knoflook bij en schep goed om. Breng op smaak met zeezout en peper. Voeg de courgette in de schaal bij de kip en de aardappels.

Snipper de bosui, hak de peterselie grof, haal het vruchtvlees uit de avocado en snijd dat in blokjes en hak de walnoten grof. Doe dit allemaal in de schaal bij de aardappels, kip en courgette.

In een aparte schaal meng je de mayonaise, mosterd, uienpoeder, zeezout en zwarte peper (naar smaak) en de kokosmelk tot een romige saus. Als de saus iets te dik is, dan voeg je wat extra kokosmelk toe.

Meng de saus door de salade en smullen maar.

Aardappels horen niet thuis in orthomoleculaire voeding, tenzij je ze kookt en dan laat afkoelen voor je ze eet. Het zetmeel dat in de aardappels is, verandert hierdoor van structuur en is daarna voedzaam voor je darmmicrobioom.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.