Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.
850 -1.000 gram langoustines (2 p)
2-3 tenen knoflook
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum
1 tl chilivlokken*)
handje verse platte peterselie
zwarte peper*), zeezout en extra vierge olijfolie
Halveer de langoustines in de lengterichting en spoel ze schoon. Verwijder het darmkanaal.
Maak een marinade van de (fijn gehakte) knoflook, de kruiden en olijfolie. Schep de langoustines om met deze marinade en laat ze 1-2 uur in de koelkast (!) marineren. Schep ze elk half uur even goed om.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg de gemarineerde langoustines met de ‘vleeskant’ naar boven op een bakplaat waarop je een vel bakpapier hebt gelegd. Bestrooi met de fijngehakte bladpeterselie. Plaats de bakplaat in de oven (zodra deze op temperatuur is) en laat de langoustines in ongeveer 10-15 minuten gaar worden. Ze zijn dan egaal wit en niet meer doorschijnend.
*) laat weg als je een autoimmuunziekte hebt.
Heerlijk met een lekkere salade en roergebakken groene asperges.
Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.