Lauwwarme pompoensalade met duinvoetjes

250 gram flessenpompoen

250 gram duinvoetjes

1 teen knoflook

2 handjes rucola

1 el roomboter, ghee of extra vierge kokosolie*)

zwarte peper**), zeezout en extra vierge olijfolie

Schil de pompoen en snijd hem in blokjes van ongeveer 1-1,5 cm. Doe de bakstof in een ruime, platte pan en bak de pompoenblokjes of matig vuur ongeveer 10 minuutjes. Schep regelmatig om.

Pel de knoflook en hak hem fijn.

Borstel de duinvoetjes schoon, haal het onderste stukje van de steeltjes eraf en snijd de duinvoetjes (in de breedte) in plakjes/reepjes. Hak de rucola grof.

Als de pompoenblokjes 10 minuten hebben gegaard, dan voeg je de duinvoetjes toe en schep je alles goed om. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout en bak in ongeveer 10 minuten gaar. Schep ook nu weer regelmatig even om.

De laatste minuut voeg je de knoflook toe en roer je die er goed doorheen. Zet het vuur uit, schep de rucola door de pompoen en duinvoetjes heen. Breng op smaak met een scheutje goede extra vierge olijfolie.

Serveer de salade lauwwarm met bijvoorbeeld een stukje gebakken vis en gewokte groene asperges.

*) gebruik extra vierge kokosolie of avocado-olie als je een autoimmuunziekte hebt.

**) vervang de peper door een beetje gehakte peterselie als je een autoimmuunziekte hebt.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.