Maaltijdsalade met gemarineerde bieten

Voor de salade:

1 halve krop verse andijvie

500 gram verse rode bieten

1 gele paprika of 2 stronken witlof

2 bosui

1 rijpe avocado

75 gram gemengde noten

200 gram kipfilet

2 biologische eieren

2 el hennepzaad (optioneel)

zwarte peper, zout en extra vierge olijfolie

Voor de marinade:

6 el extra vierge olijfolie

1 el goede kwaliteit balsamicoazijn

1 tl rauwe honing

1 tl gedroogde basilicum

zwarte peper en zeezout 

Schil de bieten en snijdt ze in blokjes van 1,5 cm. Kook de bieten gaar in ongeveer 15 minuten (je kunt er dan met een vork goed inprikken maar ze zijn nog stevig). Meng ondertussen de ingrediënten voor de marinade in een ruime schaal.

Giet de bieten af en voeg die bij de marinade. Schep goed om en laat afkoelen. Schep regelmatig om zodat de bieten de marinade goed kunnen opnemen.

Snijd de andijvie in dunne reepjes en maak goed schoon (en droog). Snijd de gewassen paprika of witlof in dunne blokjes of reepjes. Haal de zaadlijsten uit de paprika voor je ze snijdt. Maak de bosui schoon en snijd in ringetjes (ook het groen). Halveer en ontpit de avocado en snijd ook deze in dunne plakjes of blokjes.

Bak de kipfilet gaar in wat ghee of kokosolie en snijd eveneens in blokjes.

Kook de eitjes zacht, giet af, laat ze schrikken onder koud water en pel ze.

Hak de (in een oven geroosterde) noten grof.

Maak de salade op door de andijvie in een grote schaal te doen en daaraan alle salade-ingrediënten toe te voegen. Gebruik de resterende marinade als extra dressing. Eventueel kun je nog wat extra olijfolie toevoegen als het te weinig is. Garneer met de gehalveerde zacht gekookte eieren.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.