Maaltijdsalade met tomaat en pesto

250 gram tasty-tom trostomaten 

1 rijpe avocado

30 gram kikkererwten couscous (of 100 gram bloemkoolrijst)

2 el raapstelen pesto (of basilicum pesto)

flinke hand rucola

1/2 rode ui 

2 kleine handjes geroosterde zonnebloem- en pompoenpitten

250 gram wit vis (heilbot, kabeljauw, zeeduivel)

paar blaadjes verse basilicum

peper, zout en extra vierge olijfolie

Maak eerst de bloemkoolrijst of de kikkererwten couscous klaar (de laatste volgens de verpakking). Schep er de pesto door en zet apart.

Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten in een droge koekenpan tot ze mooi gekleurd zijn. Zet apart.

Gaar de vis. Dat kan in een pan met een beetje bakstof of in een voorverwarmde oven op 180 graden voor een half uurtje. Doe er dan wat zout, peper en olijfolie overheen en keer hem halverwege om. Ook als je de vis in een pan bakt, dan breng je hem op smaak met peper en zout.

Was ondertussen de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de rucola grof en pel en snipper de halve ui fijn.

Doe de tomaten, ui en rucola in een grote schaal en voeg de couscous of bloemkoolrijst erbij. Schep goed om. Pluk de vis in kleine reepjes en voeg die toe aan je salade.

Halveer, ontpit en ontschil je avocado en voeg die toe aan je salade. Bestrooi hem met in reepjes gescheurde basilicum en besprenkel hem nog met wat extra vierge olijfolie.

Kikkererwten zijn peulvruchten. Die passen niet in de orthomoleculaire / kPNI visie op voeding, althans niet als basisvoeding. Ben je nu goed gezond en heb je geen darm- of spieraandoeningen, dan kun je best een enkele keer kikkererwten eten. Liever niet meer dan 1x per veertien dagen, omdat peulvruchten anti-nutriënten bevatten (o.a. lectines en saponines) die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.