Mango ijs

2 rijpe mango’s

75 gram santen (creamed coconut)

250 ml kokoscrème of volvette kokosmelk (ik gebruik het merk Aroy D)

1 tl vanille extract

30 ml donkere ahornsiroop

2 el kokosrasp (optioneel)

Schil de mango’s en snijd van anderhalve mango het vruchtvlees in grove stukken en van een halve mango snijd je het vruchtvlees in kleine blokjes. Deze blokjes houd je apart.

Voeg de grove mango stukken samen met alle andere ingrediënten behalve de kokosrasp in een high speed blender of keukenmachine met flink vermogen. De santen moet je misschien eerst in stukjes hakken of au bain marie even smelten. Pureer het geheel tot er een smoothie ontstaat.

Neem een schaal die in de diepvriezer kan en bekleed die met bakpapier. Doe het mango mengsel erin. Bestrooi met de kleine mango blokjes en de kokosrasp. Bekleed de bovenkant met bakpapier en dek de schaal vervolgens af met een opengesneden diepvrieszak die je vastmaakt met elastiekjes. Zo voorkom je zoveel als mogelijk kristalvorming in je ijs.

Zet in de diepvriezer. Afhankelijk van de dikte van de laag mango ijs in je schaal moet je de schaal 4 uur tot een nacht in de diepvriezer laten staan om ervoor te zorgen dat het ijs volledig bevroren is.

Hoe meer kokosvetten er in je mengsel zitten, hoe minder waterkristallen er in je ijs kunnen vormen. Daarom werkt kokoscrème beter dan kokosmelk. Ook het toevoegen van de santen helpt hierbij.

Als je kokosmelk neemt, moet je echt gaan voor volvette kokosmelk zodat er zo min mogelijk water is toegevoegd. Het water maakt het ijs heel hard en kristalachtig. Dat is minder lekker.

Wil jij ontdekken wat gezonde voeding voor jou en je gezondheid kan doen? Vind je het nog niet altijd makkelijk hoe je dat moet doen? Download dan mijn gratis e-book ‘3 tips om met succes je voeding aan te passen’. Dat kun je hier doen.